Najnovije vesti
Početna » VIKEND U VOJVODINI » Banstolka, Skočko za lep vikend i uspomene

Banstolka, Skočko za lep vikend i uspomene

hemon raj
Banstolka i Skočko

Kuća za odmor „Banstolka“ nalazi se u lepom prirodnom ambijentu, na obroncima Fruške Gore, uz magistralni put M-22/1 ( stari put Beograd – Novi Sad ) i blizu Dunava. “Fruškogorski skočko” je “medikament za muškarce”, napravljen isključivo od plodova prirode koji jači pol čini jačim.

“Fruškogorski skočko”, za širu javnost nepoznat medikament, pravi se na salašu Mirjane Hemun kraj Banstola odmah pored magistralnog puta Inđija – Novi Sad.

Da ne bude zabune, salaš nije banja ni lečilište.  Salaš je pravo osveženje u turističkoj ponudi Vojvodine, što je prepoznala i švedska država pa je dala zna?ajnu donaciju za razvoj seoskoog turizma. Fruškogorski skočko sa početka priče je “medikament za muškarce”, napravljen isklju?ivo od plodova prirode koji jači pol čini jačim. Sremačka alternativa – vijagri.

Mirjana Hemun sa sinom Nikolom, snajom Snežanom i petoro unučadi, na salašu živi i uzgaja različito voće. Salaš je lepo sređen turistički objekat sa tri apartmana, restoranom za četrdeset gostiju, a nudi i nezaboravne šetnje i odmor u hladovini, na padinama Fruške gore.

GUŽVA  VIKENDOM

Na salaš najviše gostiju stiže vikendom.Tada su uglavnom i zauzeta svatri apartmana. Pun pansion je dve i po hiljade, a u ceni je i “skočko”.- Najdraže mi je kad gosti odu, pa se onda jave telefonom, kažu hvala gazdarice i dolazimo ponovo. Tada sam najsrećnija – govori Mirjana.

Gazdarica Mirjana odlučila je pre sedam godina da proizvodi pića, džemove, marmelade i sokove iz svog   voćnjaka površine 1,5 ha i krenula da svoje proizvode prodaje na vašarima i turističkim manifestacijama.

– Nisam imala posla, šta sam mogla nego da ponudimo ono što najbolje radim i evo registrovala sam poljoprivredno gazdinstvo “Otvorite vrata Banstola”. U dograđenoj kući pored porodične vikendice, imam tri apartmana, kuhinja je domaća – sremačka, a gostima nudim i šest vrsta rakija bez ikakvih dodataka – priča Mirjana.

Na tezgi u predivnom voćnjaku blistaju flaše rakije, med i slatko od šljiva, naravno tu je i “skočko” ( mešavina meda, oraha, lešnika i drugih đakonija ).

– Sada već imam stalne goste – smeši se Mirjana.

Mirjana Hemun
Tel/Fax : +381 22 574 520
Mobilni : +381 (0)60 14 00 995 i +381 (0)69 14 00 995

www.banstokal.rs

Turistička ponuda poljoprivrednog gazdinstva „Banstol“ obuhvata sobe sa 4 zvezdice, etno kuhinju i lepo uređen vrt i voćnjak koji su na raspolaganju gostima a namenjeni su za:

  • kraći odmor do 3 dana, sa bogatom ponudom etno kuhinje zasnovane isključivo na domaćim proizvodima pravljenim po starim, proverenim receptima naših predaka
  • odmor do 7 dana sa ponudom obilaska kulturno-istorijskih spomenika, pre svega fruškogorskih manastira i Sremskih Karlovaca
  • aktivni odmor – prikupljanje plodova prirode ( maline, kupine jabuke, pečurke…), berba, spravljanje zimnice, tj. intezivno učešće gostiju u kreiranju ponude
  • poslovni odmor za goste koji žele mir i seosku idilu uz konzumiranje domaćih specijaliteta
  • sportsko – rekreativni odmor za ribolovce ( Dunav je udaljen 2 km ), lovce ( u saradnji sa lokalnim lovačkim udruženjima organizovanje lova ), sportiste i rekreativce (sportski tereni i pešačke staze u nacionalnom parku Fruška Gora)
  • održavanje sastanaka i prezentacija sa neophodnom opremom, kapaciteta do 50 mesta

Banstolka i skočko

Pročitaj i ...

zasavica biser srema

Zasavica biser Srema, čuvar netaknute prirode

Zasavica biser Srema – U čast magaraca već godinama se, krajem aprila,   u Zasavici održava  neobična manifestacija …