Saturday 25.05.2019.
Najnovije vesti
Početna » TURIZAM » Tara lepotica Srbije – zdravlje i spokoj

Tara lepotica Srbije – zdravlje i spokoj

Tara lepotica Srbije – planina koja nudi lepote prirode koju nisu ugrozili moderni investitori. Dok je temperatura u Srbiji na vrelih 34 C , na Tari se u podne ide stazama zdravlja na 24 C.

Hotel “Omorika” je u predelu Tare koja Vam nudi miris smole borova, duge staze kroz šumu, kiseonik i ozon da okrepite telo. Brojna su mesta koje možete posetiti šetajuci planinom.

Vidikovac Banjska stena zustavlja dah. Svi , pri pogledu u dubinu ponora, pomisle kako smo mali spram prirode i njenih moći.

Putem je i šuma Pančićeve omorike, jedinstvene na svetu.

Tara lepotica Srbije

Nastavite dalje kroz šumu i očekuje vas mir i krepost u manastiru Rača. Da napomenem, putem su oznake koliko Vam treba vremena do odredišta, ali i opomena da se čuvate susreta sa medom…

Staza koja polazi od hotela ” Omorika” Vam daruje lepotu prirode, dobru kondiciju ( ko uspe da je celu predje). Očekuju vas 4 mosta, interesantan je most Mladenaca. Tu možete odmoriti, uživati u mirisu birova, žuboru potoka i to je prilika za lepu fotografiju. Nastavite dokle telo može jer morate misliti da sačuvate snagu za povratak. Putem su korpe za nepoželjne stvari, čuvajte prirodu.

Svakako probajte divlje kupine na koje nailazite u šetnji, tu je i šipak, divlji batat, kantarion. Slobodno lezite na travu u livadi, miris trave, cveća, razigrani leptiri oko Vas su prava prirodna terapija.

Posetite Zaovinski jezero, pravu oazu lepote, mira i spokoja. Dodjite na Taru, uživajte i kada se vratite pričajte svima kako je na Tari lepo. Vidimo se u šetnji kada padne sneg na Tari.

Tara lepotica Srbije

 

Pročitaj i ...

uzgoj školjki

Uzgoj školjki u Crnoj Gori – Hedonist magazin

Uzgoj školjki u Crnoj Gori – Leto je tu, iza ćoška. Sećamo se mora i …