Wednesday 26.06.2019.
Najnovije vesti
Početna » Seminari » Sajam VIVO – voćarstvo i vinogradarstvo, Vrdnik

Sajam VIVO – voćarstvo i vinogradarstvo, Vrdnik

Sajam VIVO – Voćarstvo i vinogradarastvo pružaju šansu za ostvarenje viših prihoda bavljenja poljoprivredom. Potrebno je veće prvobitno finansijsko ulaganje , ali Vam pomoć sredstava Ministarstva poljoprivrede Srbije i AP Vojvodine – Sekretarijat za poljoprivredu mogu omogućiti lakši početak. Kada donesete odluku važno je slušati savete stručnjaka, oceniti primere iz prakse i kako se udružiti. 

Sajam VIVO – u Vrdniku se održava 4. decembra 2018. godine, hotel ” Termal ” pruža Vam se prilika da saznate kao zasnovati savremeni voćnjak ( predavač Prof. dr Zoran Keserović ) , saslušate iskustva direktora zadruge Milana Kovačevića iz Čerevića – zadruga ” Podunavski voćari”, direktora složene zadruge “Složni voćari ” Nikole Kotarca . Saznaćete nove podsticajne mere u 2019. godini.

Sajam će otvoriti dr Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.trijumf dunja berba dunja

Sajam VIVO  Vrdnik

Prof. dr Zoran Keserović će Vam predstaviti nove perspektivne voćne vrste i sorte ,dok će Vam Evica Mihaljević ( Asocijacija voćara i povrtara ” Plodovi Srbije ” ) gde se nalaze nova tržišta za naše voće, kolike su potrebe domaćih prerađivača.

Vinogradarstvo beleži dobre rezultate u razvoju tokom poslednjih godina. Vina iz srpskih vinograda su dobila medalje za kvalitet na brojnim takmičenjima u inostranstvu i dokazala da su ravna mnogim italijanskim i francuskim šampionima. Novost u svetu je gajenje vinove loze u organskom načinu uzgoja i proizvodnja organskih vina. Prof. dr Dragoslav Ivanišević ( Poljoprivredni fakultet Novi Sad ) će Vam predstaviti kako podići i razviti proizvodnju organskog grožđa. Evropski standardi su sledeća stepenica koju naši vinogradari moraju usvojiti – to će Vam predstaviti Jelena Kuzmanović iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Dobrodošli

Početak je u 9 sati.

foto pixabay.com

Sajam VIVO Vrdnik

Pročitaj i ...

čačanska bestrna pegavost kupine

Purpurna pegavost kupine i kako je štititi

Mnoge bolesti napadaju kupine, ali u junu je naročito opasna ljubičasta pegavost kupine.