Tuesday 23.04.2019.
Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Sajam Mlinarstva, Pekarstva , Poslastičarstva i Pakovanja

Sajam Mlinarstva, Pekarstva , Poslastičarstva i Pakovanja

Sajam Mlinarstva, Pekarstva – 3. Sajam Mlinarstva, Pekarstva, Poslastičarstva i Pakovanja i konferencija 23. MLINARSKO-PEKARSKI DANI od 11. do 13. Oktobra

Zadovoljstvo nam je da Vas informišemo da se u periodu od 11. do 13. oktobra 2018. godine u Master centru Novosadskog sajma održava 3. Sajam Mlinarstva, Pekarstva, Poslastičarstva i Pakovanja i konferencija 23. mlinarsko-pekarski dani.

Na 3. Sajmu Mlinarstva, Pekarstva, Poslastičarstva i Pakovanja očekuje se  prisustvo predstavnika nadležnih institucija, Ministarstava, Pokrajinskog sekretarijata kao i Privrednih komora. Zvanično otvaranje Sajma je zakazano za četvrtak u 10 časova, a otvoriće ga gradonačelnik grada Novog Sada, Miloš Vučević. Prisutne će pozdraviti pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, a ispred organizatora učesnike i izlagače će pozdraviti direktor Mlinpek Zavoda, Lazar Popović.

Sajam Mlinarstva , Pekarstva, Poslastičarstva, Pakovanja

 Pored predstavljanja najnovijih dostignuća, saznanja i trendova u proizvodnji, skladištenju, preradi, pakovanju  i kontroli kvaliteta žita, brašna, pekarskih i poslastičarskih proizvoda, sajam će pratiti stručni program konferencije usmeren na dve, u ovom sektoru trenutno, goruće teme:

  1. oktobar: KVALITET PŠENICE: STANJE, PROBLEMI I REŠENJA sa akcentom na rod 2018. godine

Kroz niz predavanja vodećih eksperata za kvalitet pšenice, predstavnika državne uprave, trgovaca, stručnjaka iz prakse i udruženja proizvođača i prerađivača, iniciraće se diskusija usmerena na donošenje preporuka i mera kojima će se unaprediti ova, ključna karika u obezbeđenju kvaliteta finalnih proizvoda. Posebno će sa aspekta uticaja loših klimatskih uslova tokom dozrevanja i žetve pšenice biti obrađen kvalitet pšenice roda 2018. godine i njegov uticaj na proizvodnju i kvalitet finalnih proizvoda – brašna i hleba. 

  1. oktobar: U SUSRET POTROŠAČIMA: PRIMENA PRAVILNIKA O DEKLARISANJU

Razmotriće se stanje, mere i problemi na usaglašavanju deklaracija mlinskih, pekarskih i poslastičarskih proizvoda sa novim pravilnikom o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane. Biće predstavljena istraživanja usmerena na sagledavanje stavova i poverenja potrošača kada je u pitanju autentičnost proizvoda i sadržaj deklaracija i istaći će se propusti, ali i pozitivni primeri vezani za deklarisanje proizvoda. Poseban akcenat će biti dat na deklarisanje nutritivne vrednosti proizvoda i efekata koje proizvodi mogu da imaju na zdravlje potrošača.

U toku manifestacije, na svečanoj večeri Zlatni Pekar 2018, biće proglašeni dobitnici priznanja za kvalitet proizvoda u okviru akcije DOBAR PEKAR koji su se tokom poslednjih pola godine odazvali pozivu organizatora da se uključe u akciju izrade deklaracije sa nutritivnom tabelom kao dela usaglašavanja sa novim propisima o deklarisanju upakovanih proizvoda.

Organizator: Mlinpek Zavod, Novi Sad

Suorganizator: Novosadski sajam

foto Mlinpek

Sajam Mlinarstva , Pekarstva, Poslastičarstva, Pakovanja

Pročitaj i ...

kalendar povrtarstva povrće zeolit organska proizvodnja kalendar radova razvojna agencija vlažna trulež podsticaji sertifikati

Dan dobavljača 2019. – Razvojna agencija Vojvodine

Dan dobavljača Agrobiznis 2019. – Prilika da se na jednom mestu sretnu proizvođači, distributeri i …