Wednesday 26.06.2019.
Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Sajam meda i pčelara – “Master” hala sajma, 17. 11 2018.

Sajam meda i pčelara – “Master” hala sajma, 17. 11 2018.

Sajam meda pčelara – Sve veći značaj pčelarstva je uslovio da se održi Drugi sajam pčelara Dunavskog regiona. Prilika za pčelare da se susretnu, razmene iskustva, prisustvuju stručnim predavanjima.

U hali će biti organizovana prodaja meda, proizvoda od meda kao i opreme , repromaterijala za pćelarstvo.

Varoa je bolest koja stalnopreti pčelama. Upravo da pomogne pčelarima i ukaže na put borbe sa bolešću daće doktor veterinarske medicine, Jorge Rivera Gomis, ekspert rimske Laboratorije za pčelarstvo održaće predavanje na temu „Integralna borba protiv varoe i protokoli tretmana tog parazita pčela“. Predavanje koje će sve pčelare zainteresovati posvećeno je insektu koji predstavlja veliku opasnost za pčele i naslovljeno je “Sve o maloj košničkoj bubi kao pratećoj opasnosti za evropsko pčelarstvo“.

Ulaz na sajam je besplatan. Radno vreme  je od 9 do 19 sati, 

Svečano otvaranje Drugog sajma pčelara Dunavskog regiona  je u subotu, u 10 sati u Hali „Master“, Novosadskog sajma.

foto pixabay.com

Sajam meda i pčelara

Zašto svaki dan koristiti med u ishrani ?

O pčelama su pisali još u rimsko doba i hvalili njihov med koji pomaže zdravlju. Aristotel , u staroj Grčkoj, je u knjizi “Govor životinja” ukazao kako propolis uspešno pomaže kod sprečavanja infekcija, ubrzava zarastanju rana. Zato pročitajte o propolisu i pergi.

PROPOLIS – pčelinji proizvod koji pomaže kada nas napadnu virusi, bakterije , gljivice. Pomaže organizmu da se izbori sa njima i ubrzava regeneraciju tkiva, pojačava imunološki sistem. Prave ga mali broj pčela radilica – one sakupljaju smolastu supstancu sa pupoljaka i kore drveća i koriste ga za izgradnju ulaza u košnicu.

PERGA – najkvalitetnije što Vam pčele mogu ponuditi . Perga je fermentisani polen – pčele pune svaku ćeliju saća sa 2/3 polena, dodaju kvasce, fermente, enzime zatim je zatvore sa medom i tako je konzervišu. Posle 15 dana fermentacije pčelari je vade posebnim vadilicama , mešaju sa medom i stavljaju u zamrzivač. Cena je visoka – čak i 1 gram za 100 dinara, ali dobrobiti za zdravlje su mnogostruko vredniji. Perga u svom sastavu ima aminokiseline, enzime, vitamine , ali ima i RUTIN  koji jača krvne sudove, pomaže u borbi sa anemijom. 

Pročitaj i ...

Poljoprivredni sajam 2019. u Novom Sadu je počeo!

Više od 1.500 izlagača na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu je pozivnica da i Vi posetite sajam do 17. maja 2019.