Thursday 25.04.2019.
Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Novosadski poljoprivredni sajam – Porodični dan

Novosadski poljoprivredni sajam – Porodični dan

Novosadski poljoprivredni sajam – Porodični dan . Svega ima na ovogodišnjem sajmu – bik koji “obara” rekorde, prskalica vredna 300.000 eura, kombajn sa cenom od 600.000 eura !! Predstavljeni su proizvodi ” Kvalitet više ” iz čitave Srbije u hali 6. Danas je Porodični dan kada dvoje odraslih i dvoje dece može posetiti sajam sa 1 ulaznicom , za 600 dinara. Radno vreme je od 9 do 19 sati. Dobrodošli !!

delta agrar

” Disko ” – Svake godine na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu među najvećim atrakcijama su grandiozni primerci na izložbi stoke, a ove godine prestižnu titulu najtežeg govečeta poneo je bik sa imenom Disko iz Stočarsko veterinarskog centra Krnjača u Beogradu.

Disko je priplodni bik, težak 1.600 kilograma, ali, prema rečima ljudi iz SVC Krnjača, to ga uopšte ne ometa u obavljanju njegove osnovne „delatnosti“. – On je pre svega priplodni bik. Hranimo ga minimalno, da bismo održavali njegovu težinu ali i formu. Bez problema sa njim obavljamo priplod i nemamo nameru da ga tovimo više od ove težine, jer nam je neophodno da može da stoji na nogama i da može da „naskoči“ kada treba – kažu odgajivači.

Uz Diska, koji je i prošle godine bio na Poljoprivrednom sajmu, izloženi su i Vili i Fratello. Disko i Vili su bikovi simentalske rase, dok je Fratello, za kog kažu da je najjače konstitucije – rasa Šarole. Nenad Nikolić, iz sela Batinac kod Ćuprije, prošle godine je na Sajam doveo najtežeg bika Kokana, a ove godine izlaže njegovog potomka Tajsona, teškog 1.350 kilograma. Svi oni se mogu videti na velikoj Izložbi stoke na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

foto Novosadski sajam

Novosadski poljoprivredni sajam  

savremeni uzgoj

Pročitaj i ...

kalendar povrtarstva povrće zeolit organska proizvodnja kalendar radova razvojna agencija vlažna trulež podsticaji sertifikati

Dan dobavljača 2019. – Razvojna agencija Vojvodine

Dan dobavljača Agrobiznis 2019. – Prilika da se na jednom mestu sretnu proizvođači, distributeri i …