Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Poljoprivredni sajam 86. put otvara vrata 11. maja 2019.

Poljoprivredni sajam 86. put otvara vrata 11. maja 2019.

Međunarodni poljoprivredni sajam po 86. put će omogućiti da se na jednom mestu predstavi najbolje iz poljoprivrednog sveta. Predstaviće se 32 zemlje, biće održano 17 kolektivnih izložbi zemalja Evrope, Azije, Afrike. Italija je zemlja partner ove godine.

Na više od 65.000 m2 predstaviće se kompanije koje u svojoj paleti imaju sve što treba savremenom poljoprivredniku: seme, đubrivo, zaštitna sredstva, plastenici, opreme za štale, šampionska grla… Sve više je predstavnika zemalja Azije i Afrike. Indija će biti zastupljena sa 32 kompanije.

Jedan od najatraktivnijih segmenata Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Izložba poljoprivredne mehanizacije. Ove godine biće još veća u odnosu na prethodne i prostire se na oko 35.000 m2, što čini više od polovine izlagačkog prostora majskog sajma u 2019, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj na Novosadskom sajmu.

Predstavljanje nove poljoprivredne mehanizacije

Poljoprivredni sajam od 11-17.maja 2019.

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije nastupa sa 20 članica. Pored njih, uz druge zastupnike i distributere koji posluju u našoj zemlji, poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz Austrije, Hrvatske, Indije, Nemačke, Turske, Severne Makedonije, Slovenije i Španije. Prvi put će na Poljoprivrednom sajmu nastupiti Udruženje proizvođača i dilera poljoprivrednih mašina iz Rusije. 

Do nove mehanizacije uz popuste i pogodnosti

Poljoprivrednici iz zemlje i iz regiona koji planiraju da kupe mehanizaciju čekaju sajamske dane, jer znaju da će na Poljoprivrednom sajmu biti niže cene. Članice Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacija odobravaće popuste od 2 do 10 posto. Važiće za većinu priključnih mašina i pojedine modele traktora i kombajna. Olakšica pri kupovini biće i posebne kreditne linije koje se u saradnji sa finansijskim institucijama pripremaju za Sajam. Pojedini izlagači će omogućiti i pogodnosti plaćanja u robi, a gotovo svi će u ponudi imati mehanizaciju koja ispunjava sve norme za konkurs preko IPARD programa

Mehanizacija i za malo dublji džep

Svima je dozvoljeno da se fotografišu, ali samo retki imaju mogućnost da kupe najbolje mašine na Poljoprivrednom sajmu. Ove godine, među najskupljim eksponatima biće univerzalni kombajn marke „claas“ koji košta 514.000 evra, a posetioci će moći da ga vide na Almexovom štandu. „Krone“ silažni kombajn, koji je po ceni odmah iza njega, košta blizu pola miliona evra, izložiće ITN. Skupocene univerzalni kombajne, skuplje od 300.000 evra, „john deere“, „new holland“ i „case ih“ na Sajmište donose Kite d.o.o, Agroglobe i Titan Machinery. Najskuplji traktor izložiće Inter Agrar „fendt 1050 vario“, a košta 360.000. Iako izgledaju nedostižno, prema dosadašnjim iskustvima, najskuplje mašine najbrže „odu“.

izvor: Novosadski sajam

Pročitaj i ...

stopanja

Stopanja – Poljoprivredni sajam, 2-3. novembar 2019.

Po 14. put Poljoprivredni sajam u Stopanji - prilika da na jednom mestu vidite ponudu u poljoprivredu.