Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » LORIST Sajam za celu porodicu, 3 – 7. 10 2018. Novi Sad

LORIST Sajam za celu porodicu, 3 – 7. 10 2018. Novi Sad

LORIST Sajam za celu porodicu – tokom pet dana LORIST – sajam lova i ribolova, turizma, ekologije i sporta će Vam prikazati lepote Srbije , bogatstva prirode, naučiti kako da je štitite i zašto da svaki dan bavite se sportom. Od 4. oktobra na Sajmu turizma Vas očekuju virtualne turističke ture iznenađenja, brojne nagrade, popusti. Prisustvovaćete salašarskim radovima, spremanju čuvenog bačkog ručka, probaćete mesne čarolije, kolače koje su pravile Vaše bake.

POZIV TURISTIMA CELOG SVETA

Sajam turizma predstavlja objedinjenu ponudu Dunavskog regiona. Apostrofira receptivni turizam i dovođenje stranih turista u Srbiju i zemlje regiona, a promoviše aktivan odmor, što ove godine čini i Turistička organizacija Srbije.

Turističku ponudu Srbije predstaviće oko 70 gradova i opština, a Udruženje banja Srbije nastupa sa oko 20 banja i hotela, koji će pozvati posetioce da borave kod njih. Više od 20 čardi i salaša oslikaće tradiciju, kulturu i gastronomiju Vojvodine, a promovisaće se i oko 30 proizvođača hrane i pića iz cele Srbije. Na Sajmu će učestvovati 10 turističkih agencija. Iz inostranstva dolazi petnaestak turoperatera u cilju ostvarivanja saradnje sa domaćim agencijama i pružaocima turističkih ponuda i usluga. Neće izostati ni turističke organizacije Srbije, Vojvodine, Novog Sada, a posle dužeg vremena i Beograda. Dolaze i Privredna komora Srbije, Grad Novi Sad, Skijališta Srbije… Na štandu Privredne komore Vojvodine predstaviće se i komore iz Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Rumunije.

Pokrajinska vlada će imati štand u Hali „Master“. Nastupa Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Aktivnosti u oblasti ekologije prezentovaće Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo se nastupom naslanja na Sajam lova i ribolova, dok će ponudu Sajma sporta obogatiti Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Posetioci će od 4. do 7. oktobra imati priliku da vide i turističku ponudu Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Izraela, Mađarske, Maldiva, Nemačke, Rumunije, Slovenije i Španije.

ATRAKCIJE ZA POSETIOCE

Izlagači su ove godine osmislili veoma atraktivne nastupe na Sajmu. Posetioce očekuju brojni zanimljivi sadržaji. Na ulasku u Halu „Master“ sačekaće ih ZIP lajn, koji će svi moći da probaju. To je svojevrsna najava onoga što nas uskoro očekuje na Fruškoj gori, a biće deo aktivnog odmora u Srbiji.

Turistička organizacija Srbije priprema izložbu upravo pod nazivom „Aktivan odmor u Srbiji“. Viminacijum avantura je nova turistička ponuda Viminacijuma, adrenalin park za decu i ponuda za tim bilding za odrasle. Pažnju posetilaca privući će sigurno i zbog toga što su pripremili sedmodnevni boravak u kampu za dvoje dece. Skijališta Srbije i MK resort dolaze sa ponudom za zimovanje. Sajam turizma podrazumeva i segment gastronomije. Međunarodna takmičenja učenika, studenata i profesionalaca organizuju se pod nazivom Gastro izazovi. Popularizaciji kulinarstva u regionu doprinosimo i organizacijom Gastro kupa Srbija, međunarodnog takmičenje koje priređujemo u saradnji sa Udruženjem Zelena dolina i Horeca asocijacijom Kragujevac. Specijalni gost i počasni sudija biće i Michelin star restaurant chef, Đorđo Diana. „Čiste ruke“ su takmičenje u kojem će 12 uglednih kuvara, vlasnika čardi, poznatih majstora proveriti ko najbolje priprema riblju čorbu.

LuxSpa centar Novi Sad će tokom Sajma aranžmane nuditi po promotivnim cenama, a 10 posetilaca će u Poklon-igri obradovati izuzetno vrednim nagradama.

U sredu, 3.  oktobra 2018., počinje Sajam lova i ribolova, dok ostale priredbe publiku dočekuju od četvrtka, 4. oktobra 2018. Sve manifestacije se održavaju do nedelje, 7. oktobra 2018.

Cena ulaznica:

· Ulaznice za odrasle 300 dinara
· Ulaznice za kolektivne posete (grupe veće od 15 ljudi) 200 dinara
· Ulaznice za decu od 7 do 12 godina, penzionere i kolektivne posete za osnovne i srednje škole i fakultete 200 dinara
· Stalne ulaznice 1.000 dinara

Porodični dan je petak, 5. oktobar 2018.

Radno vreme od 10 – 19 h

foto pixabay.com

LORIST Sajam za celu porodicu

Pročitaj i ...

dan voćara poljoprivredni sajam novosdaski sajam

Dan voćara na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Voćari će imati priliku da posete Dan voćara na Poljoprivrednom sajmu u sredu 15. maja 2019. godine.