Saturday 20.04.2019.
Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Sajam poljoprivrede u Šapcu predstavio najbolje

Sajam poljoprivrede u Šapcu predstavio najbolje

Sajam poljoprivrede u Šapcu – Nove sorte, hibridi,  nove proizvedene smeše za uzgoj domaćih životinja, primena nauke u proizvodnji đubriva – sve je to predstavljeno na sajmu u Šapcu. Više od 5.000 posetilaca su bili veoma zainteresovani za bogatu ponudu semena kukuruza, suncokreta jer setva je već tu, tov svinja i junadi je postao veoma dobar prihod na gazdinstvu i nove, kvalitetne smeše za tov su predstavljene na sajmu.

Na štandu Floriva ste mogli da vidite šumske jagode u ponudi. Floriva Vam nudi kooperantski odnos – da zasnujete jagodnjak na minimum 5 ari, opremite ga sistemom za navodnjavanje, pridržavate se saveta njihovih stručnjaka i garantuje Vam otkup, uz potpisani ugovor na tri godine.

ISV iz Subotice je vodeća kompanija za ishranu životinja i opremanje objekata za uzgoj svinja, goveda. Jedan od proizvoda je Premiks za suprasne krmače 216-03 (Kombinacija vitamina u cilju stimulacije plodnosti) kojije privukao veliku pažnju uzgajivača.

Ponuda semena kukuruza je bila bogata. Pioneer je naglasak stavio na Optimum® AQUAmax® hibridi kukuruza. Oni Vam garantuju dobre prinose i u sušnim uslovima kao i odlične prinose u povoljnim uslovima razvoja sa dovoljno padavina.

Sajam poljoprivrede Šabac 2019.

Predstavljen je i konkurs NLB banke za nagradu organskim proizvođačima. Tri najbolja proizvođača će dobiti po 500.000 dinara. Pravo učešća imaju poljoprivredni proizvođači koji poseduju:

  • registrovano poljoprivredno gazdinstvo,
  • sertifikat, ili su  u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju
  • učešće je omogućeno i proizvođačima koji imaju grupni sertifikat i ugovor sa organizatorom proizvodnje

Projekte možete dostaviti najkasnije 20. maja 2019. godine:

  1. elektronskim putem na e-mail adresu organic@nlb.rs
  2. poštom na adresu: NLB Banka a.d. Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 165v, 11070 Novi Beograd, sa naznakom “Konkurs za najbolji projekat proizvodnje i prerade organske hrane”.

Održana su i predavanja na Konferenciji “Inovacije u poljoprivrednoj proizvodnji”. Interesovanje prisutnih je privuklo predavanje Prof. dr Aleksandra Rodića o primeni robotike u poljoprivredi. Prikazan je  robotizovani solarni generator koji pokreće sistem za navodnjavanje uz korištenje solarnih panela. Sistem je mobilan – može se postaviti na autoprikolicu i tako okogućiti navodnjavanje parcela koja nemaju pristup elektromreži. Snaga generatora je 3 ili 5 KW uz mogućnost upotrebe pumpi za vodu koje crpe vodu sa dubine od 50 metara i uz kapacitet od 10 i više kubika vode na sat. Sistem se isplaćuje nakon dve do dveipo godine eksploatacije i nakon toga je jedini trošak eksploatacije sistema i trošak prevoza na lokaciju.

Veoma uspešna organizacija sajma, veliki broj posetilaca i zadovoljni izlagači su dobar razlog da se vidimo i sledećeg proleća na sajmu u Šapcu.

Pročitaj i ...

kalendar povrtarstva povrće zeolit organska proizvodnja kalendar radova razvojna agencija vlažna trulež podsticaji sertifikati

Dan dobavljača 2019. – Razvojna agencija Vojvodine

Dan dobavljača Agrobiznis 2019. – Prilika da se na jednom mestu sretnu proizvođači, distributeri i …