Thursday 25.04.2019.
Najnovije vesti
Početna » Sajmovi u regionu » Aukcija na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Aukcija na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Aukcija na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu – veliki uspeh u prodaji najkvalitetnijih  primeraka goveda, svinja … Podsticaji Ministarstva poljoprivrede stimulišu uzgajivače da poboljšaju rasni sastav svojih stada. Ovo je bila prilika za kupovinu proverenih, kvalitetnih grla, najboljih na sajmu – okićenih medaljama Šampiona sajma.

Veliko interesovanje je bilo za primerke rase Angus sa farme goveda ” Angus” u Novom Slankamenu , kompanije Seccom Agrar. Kompletna ponuda steonih junica ove  rase prodata je za 16.800 evra ustupljena je cela kolekcija koja je izložena na sajmu ( šest grla po pojedinačnoj ceni od 2.800 eura ).

Kupac je Farma Gakovo koja poseduje govedarsku i svinjarsku farmu. Ovom kupovinom su nastavili svoj dobar plan uzgoja visokokvalitetnih grla. Rasa goveda Simental je ostvarilaprodaju junice  od 700 kilograma za 2.850 eura. Grlo je bilo vlasništvo farme Fruškogorska d.o.o. u Krušedolu. 

aukcija

delta agrar aukcija naOvčari su imali priliku da se uvere koliko je važno uzgajati samo kvalitetna grla . Na štandu DELTA AGRARA su mogli da pogledaju grla, uvere su u njihov rodoslov i da dogovore razvoj saradnje sa kompanijom 

DELTA AGRAR koja je Apsulutni šampion Novosadskog poljoprivrednog sajma. Nova farma ovaca Vražogrnac kod Zaječara je početak projekta uzgoja ovaca. Plan je da se oformi matični zapat 6.000 ovaca koji će godišnje omogućiti 10.000 jagnjadi za dalji uzgoj.

Svinje su bile veoma tražene od odgajivača , sve izložene na Novosadskom sajmu rasprodate pre održavanja aukcije.

Aukcija stoke je osim same prodaje grla ukazala uzgajivačima na prednosti uzgoja kvalitetnih grla ( bolji rezultati u tovu, više potomaka, kvalitetnije meso samim tim i njegova cena …).

Nastavlja se i sledeće godine na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu . Pohvale organizatoru na ideji koju ostvaruju sa velikim uspehom.

Aukcija na poljoprivrednom sajmu

Pročitaj i ...

crvena detelina amonijačni rastvor lucerka

Lucerka i crvena detelina, izbor zemljišta

Najvažnije leguminoze kod nas, lucerka i crvena detelina sa prinosom od 18 tona po hektaru.