Tuesday 10.12.2019.
Najnovije vesti
Početna » Poljoprivreda » Povrtarstvo » Nova stranica gajenja povrća HOYA V.S. – 30 godina uspeha

Nova stranica gajenja povrća HOYA V.S. – 30 godina uspeha

Proslava 30 godina poslovanja i kompanija HOYA V.S. je okrenula novu stranicu u načinu gajenja povrća. Okupila je veliki broj proizvođača povrća koje je upoznala sa savremenim trendovima u povrtarstvu.

Prikazani su novi putevi proizvodnje povrća, da se postignu visoki prinosi uz najveći kvalitet plodova. Naglasak je na sadnji primingovanog i piliranog semena. Primingovano seme je tretirano tako da ima bolje klijanje, nicanje i daje biljke koje su otpornije na biotske i abiotske uslove.

Pilirano seme je takođe prethodno oplemenjeno fulvio kiselinama, slojem fungicida i insekticida, mikro i makro elemenata i to sve daje lakše klijanje, omogućava bolji rast i razvoj biljaka.

Kompanija HOYA V.S. će u ponudi za novu sezonu ponuditi baš takvo seme.

Lubenica Sweet Pepita

U ponudi su i nove sorte celera, peršuna, paštrnaka i lubenice. Projekat Pepita lubenica je pravi način kako se tržištu nudi kvalitetan proizvod primenom nove tehnologije. Dobija se plod koji je relativno manje težine (2-3 kilograma), hrskav, slastan, tanke kore, lak za manipulaciju, berbu… Tako su ispunjeni zahtevi i trgovinskih lanaca i potrošača ali i proizvođača. Smanjeni su troškovi uzgoja i berbe dok se gustinom sadnje dobija visoki prinos kvalitetnih plodova.

Nova stranica gajenja povrća

Da sve bude na njivi kako treba potrebno je raspolagati informacijama. To Vam nudi instaliranje METOS stanice koja će Vam dati klimatske podatke na njivi, u realnom vremenu. Dobićete podatke o temperaturi, vlažnosti, ali i stanju zemljišta – senzori za vlagu Vam daju informaciju o stepenu vlage u sloju od 10, 20 i 30 centimetara što doprinosi odluci o navodnjavanju i njegovom stepenu. Dobićete i podatke o pojavi štetnika na polju tako da ćete doneti pravu odluku o korištenju zaštitinih sredstava.

ITALPOLLINA SPA je najveća fabrika za proizvodnju organskih đubriva u Evropi. Visoka koncentracija aktivnih i humifikovanih sastojaka poboljšava za kratko vreme mikro-biološke, fizičke i hemijske osobine zemljišta. Revitalizuje osiromašena zemljišta i poboljšava mikrobiološke procese u zemljištu.

Sve informacije možete dobiti na HOYA V.S.

Profesor dr Žarko Ilin je imao predavanje koje ukazuje da moramo sačuvati gajenje autohtonih biljaka i tradicionalno gajenih biljaka. Od sledeće sezone će se u ponudi naći semena Futoškog kupusa, Varaždinskog kupusa, paprike Kurtovska kapija i Šorokšari.

Pročitaj i ...

kalendar povrtarstva povrće zeolit organska proizvodnja kalendar radova razvojna agencija vlažna trulež podsticaji sertifikati

Kalendar povrtarstva – kada i šta raditi u vrtu

Kalendar povrtarstva i radova u povrtarstvu nudi osvrt na najvažnije radnje u proizvodnji povrća. Predlažemo Vam da pročitate optimalne uslove.