Thursday 14.11.2019.
Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Regata na Drini 17 – 21. jul 2019. godine – Bajina Bašta

Regata na Drini 17 – 21. jul 2019. godine – Bajina Bašta

Spremite se za nezaboravan doživljaj, regata na Drini će Vam doneti nove prijatelje, adrenalin i fotografije koje ćete pokazivati svojim unucima. Dođite u Bajinu Baštu na mini odmor od pet dana, od 17. do 21. jula 2019. godine.

Sve je počelo u julu mesecu daleke 1994. godine kada su organizatori želeli da sačuvaju uspomenu na hrabre splavare na Drini. Sada je to najveća manifestacija u Srbiji koja ima za glavnu odliku spust rekom – više od 100.000 učesnika se tokom pet dana upozna sa krajolikom pored Drine, starim običajima, muzikom, starim zanatima i proizvodima ovoga kraja dok za mlađe su tu rok i pop koncerti.

Regata na Drini

Drina je reka koja vas privuče svojom lepotom, zavolite je na prvi pogled. Zato povedite svoje prijatelje i za ovu nedelju svi putevi vode u Bajinu Baštu, na obale Drine.

regata na drini
Regata na Drini.

Manifestacija je obogaćena sa ponudom proizvoda sa lokalnih voćnjaka, vinograda, farmi – sajam meda i domaćih jela i pića, koncerti kulturno umetničkih društava i predtakmičenje trubača za glavnu binu u Guči.

Prvog dana (17. juli 2019.) održava se koncert grupe Balkanika u centru Bajine Bašte.

Drugi dan (18. juli 2019.) je rezervisan za majstore riblje čorbe koji će pokazati svoje umeće na ušću reke Vrelo kod Perućca.

Treći dan (19. juli 2019.) je na izletištu Rača veliki koncert Lepe Brene.

Četvrti dan (20. juli 2019.) je najveći događaj cele manifestacije – spust rekom Drinom koji počinje u 11 sati. Veče će obeležiti koncert “Most fest” tokom kojega će svirati i pevati grupa “Odgovor” Čačak, Marija Šerifović, Riblja čorba.

Za koncerte možete kupiti karte OVDE   

DOBRODOŠLI!

Pročitaj i ...

kupusijada u futogu

Kupusijada u Futogu, 1-2. novembar 2019. godine

Kupus je odlika jeseni, Kupusijada u Futogu je najvažnija manifestacija u slavu kupusa. Manifestacija koja slavi kupus i 100 jela koja se od njega prave.