Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Pivo najbolje hladi – Festival piva Beograd

Pivo najbolje hladi – Festival piva Beograd

Velike vrućine mnogi ublaže sa hladnim pivom jer pivo najbolje hladi. U Beogradu se održava po 17. put Festival piva (od 14 – 18. avgusta 2019.) koji poseti više od 500.000 posetilaca, ljubitelja piva. Dođite i Vi. PROMENA DATUMA ODRŽAVANJA OD 15. DO 19. AVGUSTA 2019. ZBOG NAJAVLJENOG NEVREMENA.

Beogradski Festival piva Vam nudi dobar provod, obilje muzike i dobrog piva u neograničenim količinama. Tokom četiri dana (15-19. avgust 2019.) više od 120 muzičkih grupa će prirediti nezaboravan doživljaj za sve posetioce.

Prvi dan je rezervisan za gala veče – (POMERENO ZA PONEDELJAK 19. AVGUST 2019.) Rok opera sa više od 20 najboljih numera svetskih zvezdi (Queen, Deep Purple, EKV, Beatles, Tine Tarner…).

Eat, Drink, Beer, Beer Glass, Wheat Beer
Festival piva u Beogradu

Neki od izvođača su Atomsko sklonište, Riblja čorba, Kerber, Eyesburn, Bjesovi, Električni orgazam i nezaobilazni Orthodox Celts. Bez njih ništa nije isto – YU grupa. Blaža i kljunovi… Spisak je mnogo duži, pogledajte na Beer fest

Tokom manifestacije održaće se i radionice o “pametnom” ispijanju piva, bez opijanja i vožnje pod uticajem alkohola “Kad pijem, ne vozim”.

Tokom Festivala piva organizovana je i akcija reciklaže – Apatinska pivara je organizovala igre stonog fudbala gde se umesto žetona koriste prazne limenke piva.

Posetioce očekuje besplatan ulaz na festival, besplatan prevoz iz centra Beograda do Ušća. Vaše je samo da dođete u najboljem raspoloženju.

Nekada je Srbija bila veliki proizvođač hmelja, osnovne sirovine za kvalitetno pivo. Sada se čine napori u Bačkom Petrovcu da se gajenje hmelja ponovo postavi “na noge”. Sve veći broj “kraft” pivara u Srbiji je dobar znak da se ponovo može pronaći “pravo” pivo od najkvalitetnijih sirovina.

Kako nastaje pivo? Šta je sve potrebno da u čaši zablista sjaj Sunca i blago Vas “zaludi” i spremi za igru i pesmu.

Najvažniji je sastojak hmelj, zatim kvalitetna voda i, zavisno od ukusa, zrno pšenice ili pivskog ječma. Pivo je bogato B vitaminom (B1 i B2), ali pozitivan efekat je moguć samo u umerenoj konzumaciji piva, zato samo umereno!

Živeli!

Pročitaj i ...

novosadski salon festival srpskih prokupac vinarija kovačević vino je

Festival srpskih vina Lazarevac, 9. novembar 2019.

Vina su najlepša u prijatnom društvu. Priliku imate već 9. novembra 2019. u Lazarevcu - Festival srpskih vina.