Wednesday 26.06.2019.
Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Mlado vino – portugizer u Irigu 15. 11 2018. godine

Mlado vino – portugizer u Irigu 15. 11 2018. godine

Mlado vino – prvo vino iz ovogodišnje berbe će biti predstavljeno u Irigu – Portugizer  vinarije Mačkov podrum iz Iriga. Sorta Portugizer daje vino bogatog cvetnog, voćnog ukusa. Kao što ime kaže sorta je doneta u 16. veku iz Portugala u regiju Panonske nizije. Rado je korišteno za svadbe u jesen – po tome i naziv Svatovac. 

Ove godine će sve početi u Irigu, 15. novembra 2018., uz izbor najlepše pesme posvećene vinu, izborom Miss Portugizera, proglašenjem novog člana udruženja viteza vina  i sve to uz tamburaše i degustaciju sremačkih đakonija. Uz zvuke tanga, muzike koja slavi strast, zaigrajte sa dragom osobom.

Izazov za proizvodnju mladog vina je bio postavljen prvi put pred enologe iz Francuske. Primenom nove tehnologije – karbonske maceracije dobija se osvežavajuće vino sa ukusom voća, cveća … Od 1935. godine i ideje  tehnologa za proizvodnju mladog vina pokrenulo je sve vinara da ponude prvo vino iz berbe te godine.

Francuska ga slavi kao Božole i sada se proizvodi 70 miliona boca koje u nedelji mladog vina putuje u Japan, Kinu, SAD, Australiju … Proizvodi se od sorte Game.

Italijani prave svoju verziju mladog vina Novelo od kupaže tri sorte crvenog vina, sa proizvodnjom od 25 miliona boca.

Dobrodošli na slavljenje vina, lepih stihova, muziku tamburaša …

Irig, Vinska ulica, četvrtak 15. novembar 2018. od 17 časova.

foto pixabay.com

Mlado vino

Pročitaj i ...

pivo đorđe vajfert

Pivo i Dani Vajferta u Pančevu 14-16 jun 2019.

Od egipatskih faraona do danas pivo razveseli milione ljudi svaki dan. Dobrodošli u Pančevo!