Najnovije vesti
Početna » Manifestacije » Kulenijada Erdevik – 2. jun 2018. godine

Kulenijada Erdevik – 2. jun 2018. godine

Kulenijada Erdevik – Srem bez kulena nije Srem. U najlepšem mestu u Sremu, Erdeviku, održava se manifestacija Sremska kulenijada po 15. put. U pitomom krajoliku, sa brojnim poljima pšenice, kukuruza, voćnjacima i vinogradima , sa 2 jezera Moharač i Bruje.

Najkvalteniji proizvod koji se može proizvoditi od svinjskog mesa – njegovo veličanstvo kulen će biti zvezda Kulenijade. Na više od 100 štandova će biti izloženi kuleni, slanine, kobasice, najbolja vina, med, kolači iz Srema … Kulturno umetnički program se odvija tokom celog dana.

Kulenijada Erdevik

Recepti za šampionski kulen je tajna savkog domaćina. Možemo Vam predložiti kako da i Vi napraviti svoj kulen. Važno je imati kvalitetno meso od svinjskog buta ( najmanje da je svinja gajena 18 meseckulenijada erdeviki ), masnoća, paprika ( slatka ili ljuta) – ali kvalitetna i soli ( od 2,2 do 2,3 % ). Meso dobro obraditi ( na mašini šajbna 8 i sitnija, pa tako tri puta ) i napuniti katu ( slepo cvevo svinje). Pustiti da kulen 6 meseci fermentiše, dobro se nadimi ( 3 – 4 dima ), dostigne svoj najbolji kvalitet i stigne na trpezu.

Ne oklevajte , u subotu se vidimo u Erdeviku. Dođite da se družimo, osetite pozitivnu energiju, probate ukus kulena,  hladno ceđenog suncokretovog ulja ” Vitastil “, posetite jezero Moharač i vinariju “Kube” probate štrudle …

Dobrodošli !!

Pročitaj i ...

bojadiser vreme je tamjanika alikante vino u buradima mlado vino filtracija

Mlado vino – portugizer u Irigu 22. novembra 2019. godine

Mlado vino ima svoje čari - Portugizer iz Iriga, iz Mačkovog podruma je bez premca, dođite u petak u Irig.