Najnovije vesti
Početna » konkursi » Intesa Farmer sedmi put – fond je 2,4 miliona dinara

Intesa Farmer sedmi put – fond je 2,4 miliona dinara

Konkurs za vredne proizvođače organskih proizvoda Intesa Farmer je prilika da se predstave potrošačima, javnosti i osvoje vrednu nagradu.

Banca Intesa je pokrenula sedmi po redu konkurs Intesa Farmer u okviru kojeg nagrađuje najbolje poljoprivredne proizvođače. Nagradni fond takmičenja iznosi 2,4 miliona dinara, a nagrade će biti dodeljene u kategorijama Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.

Takmičenje je pokrenuto u okviru panel diskusije na temu „Budućnost poljoprivrede u Srbiji“ koju je Banca Intesa organizovala na marginama Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.
Na panelu su, pored visokih predstavnika banke, učestvovali:

  • Nenad Katanić, zamenik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
  • Veljko Jovanović, direktor Sektora poljoprivrede u Privrednoj komori Srbije (PKS)
  • Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije
  • Alpar Kišimre, poljoprivrednik, klijent Banca Intesa

Intesa Farmer po sedmi put

„Uvažavajući značaj poljoprivrede za privredni rast naše zemlje, protekle godine smo podržali registrovana poljoprivredna gazdinstva sa preko 10.000 kredita u ukupnoj vrednosti od oko 57 miliona evra, uz rast obima kreditiranja od oko 6% u poređenju sa godinom ranije. Ovaj uspeh je rezultat veoma povoljne cenovne politike, kvalitetne ponude, kao i brojnih inicijativa koje smo preduzeli, uključujući specijalnu ponudu za sezonska ulaganja, učešće u programu subvencionisanog kreditiranja, ali i unapređenje servisnog modela kroz uvođenje koncepta Intesa Farmer centra za rad sa velikim klijentima. Takođe, dodatno bih istakao da smo nakon odličnih rezultata u 2018.godini gde smo bili banka broj jedan u isplati subvencionisanih kredita sa Ministarstvom poljoprivrede, nastavili projekat i u ovoj godini. Za svega 3 radna dana, imamo već preko 50 zahteva za kredit u iznosu od preko 50 miliona dinara“, izjavio je na konferenciji Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

O pobednicima konkursa Intesa Farmer 2019 će odlučivati stručni žiri na osnovu niza utvrđenih kriterijuma koji uključuju ostvarene godišnje rezultate, realizovane investicije, upotrebu inovativnih rešenja u proizvodnji i plasmanu, kao i preradu i plasman proizvoda sa geografskim poreklom.

Svi registrovani poljoprivredni proizvođači klijenti Banca Intesa mogu da se prijave na takmičenje u periodu od 21.05. do 20.09. u svim ekspoziturama banke širom zemlje, putem imejl adrese

IntesaFarmerGodine@bancaintesa.rs i sajta www.bancaintesa.rs.

Pročitaj i ...

konkurs za mlade podsticaji mladima mladi u poljoprivredi

Mladi poljoprivrednici – bespovratno do 1.500.000 dinara

Šansa da mladi poljoprivrednici započnu svoj projekat na selu. Do milion i po dinara - bespovratno.