Saturday 20.04.2019.
Najnovije vesti
Početna » TURIZAM » ETNOS u Šajkašu kao u dobra stara vremena

ETNOS u Šajkašu kao u dobra stara vremena

ETNOSETNOS u Šajkašu je kuća otvorenih vrata, da Vas dočeka kao prijatelja, a kada ipak krenete kući, ispraća Vas kao rod rođeni.  Dođite u kuću “ETNOS” da se upoznate sa Šajkašem, tradicijom, osetite duh starih vremena i zapevate uz tamburaše.

Dođite da upoznate kako su naši stari živeli, kako su tradiciju održavali i veru poštovali. “Etnos” je omogućio da se ne zaboravi sve ono što nas je nadahnjivalo, dalo snage da izdržimo loše, radujemo se novom letu, žetvi i darovima prirode.

Možete posetiti Ružicu i Gojka u Šajkašu, videti kuhinju iz prošlog veka i probati zaboravljena jela po receptima naših baka. Da li znate šta je to supa od morke, rinflajš, gomboce,  šnenokle…

Poseban deo zauzima biblioteka koja poseduje više od 4.500 naslova koja će biti otvorena za svakog posetioca, namernika i sve meštane. etnos

U sklopu “Etnos”-a  je opremljeno 9 soba za smeštaj gostiju koji posete Šajkaš i okolinu. Gojko će Vam pokazati svoj zamak, Kuću Verovanja i povesti zapregom sa doratom do Mutnjače – mesta gde čujete samo cvrkut ptica i šuštanje trske.

“ETNOS” u Šajkašu kao u dobra stara vremena

etnos

Ružica 066 91 333 46 Gojko 064 287 36 32

e-mail:  gf.etnos@yahoo.com

Ako želite možete se prošetati do salaša Todorović gde se uzgaja 100 konja, 120 krava i sve to na pašnjaku kojim slobodno hode. Osetite mir i spokojstvo, gde se u beskraj pruža ravnica. 

Kada se vratite umorni od šetnje čeka Vas topla supa, meso koje mami svojim mirisom, kolači i na kraju sokovi od voća iz organske bašte Ružice Babec. Možete od nje saznati puno o organskom uzgoju voća i povrća, zdravstvenim prednostima korištenja tako uzgajanih plodova. Gojko će Vam čitati svoje pesme, upoznati sa svojim korenima i zašto on sve ovo radi – zašto pravi Mrežu dobrih ljudi.

DOBRODOŠLI !!

Deo pesme Gojka Todorovića

U malenoj sobi života moga

bilo je proleće

i sve je mirisalo

i lišće osvajajuče

i cvet obećavajući

i trava izdajuća

u malenoj sobi života moga

bilo je i leto

i lepota se lepotala

i mišići se mišićali

i žito se bogatilo

….

.

Pročitaj i ...

podsticaji 2019 manifestacija konkurs za turizam lorist sajam lorist novi sad

Seoski turizam nova šansa za mlade na selu

Seoski turizam nova šansa? Da bi gazdinstvo ostvarilo više prihoda postoji mogućnost da to ostvari …