Friday, 23 March, 2018
Najnovije vesti
Home » Manifestacije » Zimska idila gastronomski festival Salaš 137 – Dobrodošli !!

Zimska idila gastronomski festival Salaš 137 – Dobrodošli !!

Zimska idila gastronomski festival Salaš 137 – Sneg je počeo da pada, salaš na Čeneju, Salaš 137, danas organizuje  „Vojvođanski gastronomski spektakl“.  Ima li lepšeg mesta da se sretnete sa starim prijateljima, upoznate nove prijatelje i osetite ukuse bakine kuhinje.

Događaj počinje u 10 sati i traje do 17 sati ( a možda i duže- uz pesmu ivino ), organizatori su Salaš 137 i Udruženje građana „Varjača“ uz podršku Novosbeočin kuvano vinoadskog noćnog bazara.

Nemojte se bojati hladnog vremena – kuvana rakija i kuvano vino će vas ugrejati , tamburaši oraspoložiti. Na jednom mestu su vinari porodica Adžić ( “San Trifone ” ), Podrum Ačanski – Banoštar, sirevi sa Fruške gore ” Friški jazački “.

Podsetiće vas na vremena kada se sve radilo polako, stizalo na vreme, imalo se kada popričati sa komšijama, . Za decu je šećerna vuna, liciderski kolači, salčići ( da li znate kako su lepi ?), domaće štrudle ” Krancla”.

 Kakva bi to bila zimska idila bez veštih kuvara i majstora pravljenaja čvaraka ( našeg domaćeg čipsa od masti ), sveže kobasice na žaru, kuvani gulaš …

Zaboravite na holesterol na jedan dan, dajte svojoj duši da peva, uživa u slasnim zalogajima – ima kada ćete paziti ” na liniju”, trošiti kalorije u teretani – danas je subota za uživanje !

Na Salašu 137 će decu obradovati da vide ono što i sami zaboravljamo – stari običaji, kuhinjski specijaliteti koje ne kuvaju današnje mame, kolači koji nemaju premca – tražićete recepte od učesnika – dođite kao posetioci, rastaćemo se kao stari prijatelji.

Dobrodošli !!

foto pixabay.com

Zimska idila Salaš 137