Wednesday, 20 March, 2019
Najnovije vesti
Home » Poljoprivreda » Ratarstvo » Zaštita useva kukuruza pre nicanja DELTA AGRAR

Zaštita useva kukuruza pre nicanja DELTA AGRAR

kukuruz zaštita

 Zaštita kukuruza pre nicanja

Zaštita useva kukuruza – nakon uspešne setve očekuje nas period borbe sa korovima. Kada je seme u zemlji treba da predupredimo rast korova koji oduzimaju vodu i hranivo kukuruzu. Kvalitet sredstava zaštite je odlučujući faktor za uspešan rast mladih biljaka kukuruza. DELTA AGRAR Vam garantuje kvalitet i uspeh.

 Zaštita useva kukuruza od korova posle setve a pre nicanja

Uspešno suzbijanje korova u kukuruzu podrazumeva pravilnu primenu agrotehničkih i hemijskih mera. Kao širokoredni usev, kukuruz ima veliko rastojanje između redova i biljaka u redu. Rast u prvim fazama razvića je sporiji, što pogoduje korovima da rastu i razvijaju se. Primenom herbicida omogu?ujemo kukuruzu da raste i razvija se bez konkurencije korova.

 Posle setve a pre nicanja ( pre-em) kukuruza, mogu se primeniti herbicidi za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova. Za potpuni učinak ovih herbicida potrebno je da u zemljištu ima minimalna količina vlage ,odnosno da nakon primene preparata u roku od 5 do 10 dana padne 6-10mm/m2 kiše.

Za suzbijanje  korova kao što su  divlji sirak iz semena, muhari, svračica, klasača mogu se primeniti preparati na bazi aktivne materije S- metolahlor poput DUAL GOLD  960 EC . Radi proširenja delovanja na širokolisne korove može se primeniti u kombinaciji sa herbicidom na bazi terbutilazina ili mezotriona .

  FRONTIER zaštita frontier superSUPER je sistemični herbicid za za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih

(divlji sirak iz semena, muhari ) i širokolisnih korova  (pepeljuga, štir, kereće grožđe, ambrozija).

Strućna služba DELTA AGRAR-a

foto: Delta Agrar