Thursday, 19 October, 2017
Najnovije vesti
Home » Poljoprivreda » Ratarstvo » Sajam pekarstva i mlinarstva u Novom Sadu

Sajam pekarstva i mlinarstva u Novom Sadu

Sajam pekarstva i mlinarstva – 2.sajam i 22.konferencija „Pekarsko mlinarski dani“ od 12 do 14. oktobra na Novosadskom sajmu.

Na ovogodišnjem Sajmu i konferenciji, koji se održava pod sloganom “DOĐI,VIDI, NAUČI, PRIMENI“ okupiće se najeminentniji stručnjaci iz pekarske, mlinarske i poslastičarske profesije.

Na drugom Sajmu pekarstva i mlinarstva stručna javnost i posetioci će imati priliku da se na jednom mestu upoznaju sa  opremom, priborom, sirovinama, aditivima, pomoćnim sredstvima, laboratorijom, kontrolom, merenjem, uslugama, asortimanom, te će imati priliku za informativne razgovore i podršku za pekarstvo, mlinarstvo, poslastičarstvo i sve ostalo što ima veze sa preradom žita i brašna.

Sajam pekarstva i mlinarstva u Novom Sadu

Ovogodišnji sajma će otvoriti pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine Nenad Katanić, a pored njega se očekuje i prisustvo predstavnika pokrainske vlade.

Poslednjeg dan sajma predviđeno je održavanje velikog školskog časa za početnike u pekarstvu „Pšenica, pekarstvo i mlinarstvo na dlanu“ koje će okupiti oko 200 učenika prehrambneih smerova srednjih škola i mnoge druge. Stručnjaci iz ove delatnosti će uz demonstraciju  pokušati da približe slušaocima osnovne postulate pekarske i mlinarske proizvodnje.

Sajam pekarstva i mlinarstva 

Tokom trajanja sajma održaće se i konferencija o najaktuelnim temama u ovoj branši. Centralne teme konferencije biće: Kvalitet i klasifikacija pšenice – večita tema sagledana novim očima; Peć: srce pekare – kako izbeći propuste u pečenju i uštedeti. Takođe će biti reči i o: sposobnosti zadržavanja rastvarača – opredeliti se za postojeće metode ili potpuno novi princip kontrole kvaliteta brašna, kao i o potencijalu i raspoloživim rešenjima za poslastičarske programe u pekarama. Očekuje se veliki broj kako domaćih tako i stranih izlagača koji će na svojim štandovima predstavljati nova i postojeća rešenja koja doprinose kvalitetu celokupnog procesa proizvodnje bršna, pekarskih i poslastičarskih proizvoda.

Sajam pekarstva i mlinarstva će za posetioce biti otvoren sva tri dana od 10 do 19 časova, a cena ulaznice iznosi 500 dinara.

 

Mesto održavanja sajma:

Master centar, Novosadski sajam

Adresa: Hajduk Veljkova 11, 21 000 Novi Sad

Organizator:

Mlinpek zavod d.o.o.

http://www.mlinpekzavod.com/

Suorganizator:

Novosadski  sajam

Kontak za informacije:

Email: public.mlinpekzavod@gmail.com