Friday, 23 March, 2018
Najnovije vesti
Home » Seminari » PROFIFRUIT Konferencija 9 – 10. mart 2018, Beograd

PROFIFRUIT Konferencija 9 – 10. mart 2018, Beograd

PROFIFRUIT Konferencija – savremeno voćarstvo zahteva osim posvećenosti, finansijskih sredstava, savremene mehanizacije, hladnjače za čuvanje voća veoma je važno poštovati saveta nauke.

Prvog dana Konferencije 9. marta 2018. godine u Beleexpocentru u Beogradu profesor dr Zoran Keserović, Poljoprivredni fakultet Novi Sad, će predstaviti značaj pravilnog izbora sorti jabuka. Tokom višegodišnjeg perioda intenzivnog razvoja voćartva u Srbiji prof. dr Zoran Keserović je učestvovao savetovanjem u zasnivanju mnogih plantaža jabuka. Predstaviće posetiocima PROFIFRUIT konferencije iskustva voćara iz Srbije. Ukazaće na važnost odabira pravih sorti jabuka – posebni  zahtevi tržišta u Evropi, Rusiji  i novih tržišta Srednjeg istoka jer učinjene greške pri izboru sorti teško se mogu popraviti.

Jabuka se u Srbiji gaji na više od 24.000 hektara, godišnja proizvodnja je preko 300.000 tona. Izvoz donosi  više od 105 miliona US dolara godišnje. Izvozne cene za prošlogodišnju jabuku su od 50 – 70 euro centi !! Kako vreme prolazi, ko je sačuvao jabuke u kvalitetoj hladnjači, može očekivati i više cene tokom ovih meseci !!

PROFIFRUIT Konferencija

Srdačno Vas pozivamo da učestujete na PROFIFRUIT Međunarodnom sajmu i konferenciji voćarstva, koji će se održati od 09. do 10. marta 2018. godine u Beogradu. Ovo je prvi međunarodni događaj ovog tipa, koji povezuje profesionalne voćare iz Srbije i kompanije iz voćarskog sektora. Nudimo kombinaciju konferencije i sajma, čiji su glavni motiv moderne tehnologije u proizvodnji voća.

Lokacija: Belexpocentar, Španskih boraca 74, 11070 Beograd

Ulaz je BESPLATAN, samo se registrujte OVDE
VREME DOGAĐAJA OD 9 DO 18 SATI.

Sajam :

Istovremeno sa konferencijom će se održati sajam, na koji pozivamo srpske i inostrane kompanije čiji se proizvodni profil ili ponuda odnosi na proizvodnju voća. Ovo će uključiti, izmedju ostalog, i kompanije koje nude mašine, đubriva, sredstva za zaštitu bilja, opremu za navodnjavanje, sisteme za zaštitu od grada, rešenja za sakupljanje i skladištenje plodova voća, rasadnike, izvoznike i distributere …

foto profifruit.com

PROFIFRUIT Konferencija 9 – 10. mart 2018, Beograd