Friday, 23 March, 2018
Najnovije vesti
Home » Seminari » PROFIFRUIT Beograd – Konferencija o voćarstvu

PROFIFRUIT Beograd – Konferencija o voćarstvu

PROFIFRUIT Beograd – voćari imaju priliku 9. i 10. marta 2018. godine da se upoznaju sa novim trendovima na tržištu voća Evrope, naučnim saznanjima o uzgoju, novim sortama,  zaštiti , važnosti pravilnog čuvanja ubranih plodova , načinima  transporta, prerade, pakovanja i brendiranja svojih proizvoda.

Važno je da voćari se upoznaju sa mogućnostima IPARD programa u Srbiji – predavanje će održati 9. marta 2018.  gospodin Goran Živkov, Seedev, Srbija

PROFIFRUIT Beograd

Srdačno Vas pozivamo da učestujete na PROFIFRUIT Međunarodnom sajmu i konferenciji voćarstva, koji će se održati od 09. do 10. marta 2018. godine u Beogradu. Ovo je prvi međunarodni događaj ovog tipa, koji povezuje profesionalne voćare iz Srbije i kompanije iz voćarskog sektora. Nudimo kombinaciju konferencije i sajma, čiji su glavni motiv moderne tehnologije u proizvodnji voća.

Lokacija: Belexpocentar, Španskih boraca 74, 11070 Beograd

VREME DOGAĐAJA OD 9 DO 18 SATI.

ULAZ JE BESPLATAN REGISTRUJTE SE OVDE

Prvog dana Konferencije PROFIFRUIT u fokusu je njeno veličanstvo jabuka. To je voćka koja se najviše gaji na   svetu. UKUPNA PROIZVODNJA JE DOSTIGLA 78 MILIONA TONA. Najveći proizvođač je Kina sa 37 miliona tona, zatim SAD sa 4,220 miliona tona.

U Evropi je veoma zastupljena kao voćarska vrsta sa oko 12 miliona tona proizvodnje tokom jedne sezone. Najveći proizvođači su :

  1. Poljska           2,877 miliona tona,
  2. Italija             1,990 miliona tona,
  3. Francuska    1,382 miliona tona

Srbija je tokom 2017. godine uzgojila 321.000 tona jabuka koju mahom izvozi na tržište Rusije, puno manje na tržišta EU, Skandinavije, Velike Britanije …

Tokom sezone je potrebno uložiti mnogo truda i sredstava da se ostvari rod jabuke preko 50 tona po hektaru. Zato je veoma važno sačuvati kvalitet ploda.

Prvog dana Konferencije PROFIFRUIT Prof. dr Nenad Magazin ( Poljoprivredni fakultet Novi Sad ) će održati predavanje : Strategije prevencije gorkih pega na plodovima jabuke . To je česta pojava u voćnjacima , naročito ako se ne primene savremene metode ( zaštitna mreža, tretman glinom …). U slučaju pojave gorkih pega finansijski rezultati na tržištu mogu biti veoma razočaravajući.

Dođite da saznate najnovije rezultate naučnih istraživanja, da upoznate stručnjake koji Vam mogu pomoći da rešite probleme koje ste imali u uzgoju, plasmanu tokom 2017. godine.

DOBRODOŠLI !!

foto profifruit.com

PROFIFRUIT Beograd