Friday, 14 December, 2018
Najnovije vesti
Home » Voćarstvo » Pollino Agrar u srcu Fruške gore, voćnjak za diku – Jazak

Pollino Agrar u srcu Fruške gore, voćnjak za diku – Jazak

pollino agrar

Pollino Agrar – Jednostavno najbolji

Pollino Agrar u srcu Fruške gore je podigao 2012. godine svoj prvi zasad jabuka Zlatni delišez sa oprašivačima Gala i Granny Smyth. Tako je počela priča koja inspiriše mnoge voćare. Cilj je 50 hektara savremenog voćnjaka uz poštovanje prirode i svih svetskih zdravstveno – bezbednosnih sertifikata . Novi izazov je podizanje zasada višnje.

Kompanija Pollino Agrar je postavila visoke standarde svoga poslovanja, sa namerom da unapredi poljoprivredu Srbije – voćarstvo je grana koja je pravi izazov za ljude posvećene svome radu. 

pollino agrar

Rezidba po snegu

Primenom rezultata analize zemljišta, sadnjom visokokvalitetnih sadnica, korištenjem zaštitnih mreža, navodnjavanje sistemom ” kap po kap” Pollino Agrar postiže najviše prinose jabuke koji zadovoljavaju uslove prve klase – neophodni kvalitet za izvoz u Rusiju i EU. Tokom posete Pollino Agrar voćnjaku u Fruškoj gori, 3. decembra 2017. godine , prisustvovali smo mašinskoj rezidbi voća. Uz pomoć specijalno postavljenih sečiva na traktoru rezidba se obavlja precizno, sa minimalnim utroškom energije i po teškim vremenskim uslovima. Tako se postiže visoka produktivnost uz velike uštede. Još jedna praktična primena savremene tehnologije u voćnjaku Pollino Agrar-a, najbolje za najbolje proizvođače. 

pollino agrar

BOX palete

Prvi ubrani plodovi su bili podstrek za dalji napredak – izvoz jabuke, uz prvoklasan kvalitet, izvoz je zahtevao i poseban način pakovanja. Box paleta je bila odgovor na zahteve kupaca. Sa kapacitetom od 500 kg, od materijala koji nije toksičan u dodiru sa hranom, UV stabilan,  Pollino Agrar je postavio novi standard za izvoz i drugim proizvođačima.

Posle berbe jabuka se prenosi u ULO hladnjače u okviru parcele, u samom voćnjaku i tako se čuva sve najbolje iz jabuke. Postojeći kapacitet hladnjače je 1.500 tona. Na taj način, uz primenu nauke, se jabuka čuva skoro 12 meseci uz očuvanje ukusa, mirisa, sve što joj je podarilo zemljište i klima Fruške gore – deo raja na zemlji.

pollino agrar

Jabuke u ULO/CDA hladnjači

ULO/DCA tehnologija koju koristi Pollino Agrar je proizvod kompanije Pollino Cold Storage System .

ULO SISTEM način čuvanja jabuke uz nizak nivo kiseonika ( 1 – 1,2 % kiseonika ) obezbeđuje da voće sačuva svoje najlepše osobine skoro godinu dana. Moguće je da njihovi stručnjaci projektuju objekat i opremu prema Vašim potrebama, po sistemu ključ u ruke. Ovakav način čuvanja voća je uslov poslovnog uspeha jer RUSIJA, najveći svetski uvoznik jabuka, najviše traži jabuku od oktobra do aprila meseca. 

Pollino Agrar je spremno odgovorio na savremene zahteve kupaca korištenjem najnovije tehnologije, poštujući najviše standarde u zaštiti prirode i sigurnosti potrošača, novim naučnim saznanjima u gajenju voćaka i pokazao ostalima kojim putem treba ići. 

pollino goup