Tuesday, 24 October, 2017
Najnovije vesti
Home » Agroekonomija » Poljoprivredni sajam Novi Sad – organska proizvodnja

Poljoprivredni sajam Novi Sad – organska proizvodnja

rokovi sadnje

Poljoprivredni sajam organska

Poljoprivredni sajam Novi Sad – Na Izložbi organskih proizvoda i proizvoda s oznakama geografskog porekla predstavilo se pedesetak izlagača i izuzetno su zadovoljni interesovanjem koje su posetioci, ali pre svega potencijalni poslovni partneri, pokazali za ono što oni nude.

Organski šumski plodovi, namazi, suvo voće i matični sokovi firme Interfood/enter ITS,  koji će se tek pojaviti na domaćem tržištu, izazvali su veliko interesovanje potencijalnih poslovnih partnera, a tokom Sajma je i sklopljeno nekoliko ugovora za plasman u našoj zemlji, ali i inostranstvu. Po rečima direktora prodaje Željka Milanovića, interesovanje je prevazišlo očekivanja jer su štand posetili poslovni partneri spremni na saradnju iz Srbije, Izraela, Saudijske Arabije, Austrije, Mađarske, Francuske, Nemačke, bivših jugoslovenskih republika, Rumunije, a veliko interesovanje pokazali su i partneri s Bliskog istoka. Milanović ističe da je razlog za to izuzetan kvalitet proizvoda od sirovina domaćeg porekla, a poseduju i sertifikat da je reč o organskim proizvodima.
Zadovoljni su bili i na štandu „Biofarm“, koji tržištu nudi organske žitarice – kukuruz, speltu i soju, koje se proizvode na više od 300 hektara. Po rečima menadžera Jelene Petrušić, štand su posetili potencijalni poslovni partneri iz naše zemlje, ali i Španije, Ruminije, Grčke, Hrvatske, a realizacija obavljenih razgovora očekuje se posle Sajma.
Pirotski kačkavalj od kravljeg mleka, proizvod Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ iz Pirota, koji nosi oznaku proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, izvesno je, naći će se i na trpezama udaljenim od Pirota i juga Srbije, na kojima je odavno. Interesovanje su pokazali i domaći poslovni partneri, ali i oni van granica naše zemlje. Po rečima nastavnika praktične nastave Ace Mančića, tokom Sajma je sklopljen ugovor s dobavljačima iz Novog Sada, a štand su posetili i zainteresovani parteri iz Italije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

izvor: sajam.net