Saturday, 16 February, 2019
Najnovije vesti
Home » konkursi » Podsticaji za nabavku kvalitetnih priplodnih grla

Podsticaji za nabavku kvalitetnih priplodnih grla

Podsticaji za nabavku kvalitetnih priplodnih grla za početnike – Obzirom da se bliži krajnji rok za podnošenje zahteva za podsticaje za nabavku kvalitetnih priplodnih grla, trebalo bi naglasiti da mogu konkurisati i poljoprivrednici koji se ranije nisu bavili stočarskom proizvodnjom, već ove godine žele prvi put da nabave kvalitetna priplodna grla i otpočnu proizvodnju.

Potrebno je da prelazak životinja sa jednog na drugo poljoprivredno gazdinstvo registruju kod nadležne veterinarske stanice, u skladu sa propisima, tako što grla prelaze na objekat kupca koji dobija poseban broj, tzv HID broj. Podatke o svom stočnom fondu i broju objekta u kome drži nabavljene životinje (HID), početnik treba da prijavi i u okviru svog poljoprivrednog gazdinstva u Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG) kod područne filijale Uprave za trezor.

Podsticaji za nabavku grla

Za sva grla sa pedigreom koja su nabavljena počev od 16. oktobra prošle godine, početnik može podneti zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku kvalitetnih priplodnih grla Upravi za agrarna plaćanja u periodu od 1. jula do 15. oktobra tekuće godine.

Slađana Petrić

savetodavac za agroekonomiju

foto pixabay.com

Podsticaji za nabavku kvalitetnih priplodnih grla