Wednesday, 20 February, 2019
Najnovije vesti
Home » Poljoprivreda » Stočarstvo » ORIGANO pomaže kod infekcija u stajama

ORIGANO pomaže kod infekcija u stajama

ORIGANO pomaže – Na velikim farmama se često susreću sa teškim infekcijama. Protiv takvih bolesti najčešće se upotrebljavaju ANTIBIOTICI. Veliki je problem proizvođača da usklade zahteve proizvodnje i zahteve potrošača za bezbednomi zdravstveno ispravnom hranom. Proizvođači koji žele da sačuvaju klijente koriste ulje od DIVLJEG ORIGANA.

Divlji origano uspeva na nepristupačnim planinskim terenima južnog Mediterana. Nemoguće ga je uzgajati i potpuno se razlikuje od pitomog origana koji koristimo kao začin. Postoji više vrsta divljeg origana.

Ulje od divljeg origana

  1. Rival najjačim antibioticima
  2. Efikasno ubija preko 30 vrsta mikroorganizama
  3. Najdelotvornije antimikrobno eterično ulje
  4. Sjajna prevencija gripu i prehladi
  5. Za jačanje imuniteta
  6. Aktivnije od belog luka i Echinacee
  7. 26 puta jače od fenola
  8. 100% organsko, sertifikovano

Probotanic Origano ulje je izradjeno od sorte Origanum Minutiflorum, endemske biljke, koja raste samo na Taurus planinama u južnim delovima Turske. Raste na manje pristupačnim terenima. Upravo ova klima je uzrok naučne činjenice da je Origanum Minutiflorum najjači divlji origano koji je moguće naći, sa najvećim procentom aktivne supstance – karvakrolom.

ORIGANO  pomaže kod infekcija u stajama

Šta je karvakrol

Prema brojnim istraživanjima, glavni antibakteriski i aktivni sastojak origana je karvakrol. Što je veći procenat karvakrola u origanovom ulju, ulje je cenjenije i efikasnije. Dokazano je da origanovo ulje ne dozvoljava bakterijama da dišu i u veoma kratkom periodu ih ubija. Tako da ne dozvoljava njihovu mutaciju i otpornost. Origano ulje ubija čak i već mutirane bakterije. Origanovo ulje može pomoći kod svih problema uzrokovanim mikroorganizmima. Postoji veliki broj naučnih studija koje dokazuju moć divljeg origana. Još 1910. godine potvrdjeno je da je ulje divljeg origana najjači biljni antiseptik na svetu. Prava je sreća da nam je dostupna jedna tako retka vrsta origana kao što je ova. Iskoristimo je.

PSSSrbija

foto pixabay.com

 ORIGANO pomaže kod infekcija u stajama

Velika upotreba antibiotika ( čak se to čini  i preventivno ?!) prouzrokovala je razvoj otpornih bakterija – zato trebamo upotrebljavati prirodna sredstva gde godje tomoguće.

Leave a Reply