Thursday, 19 October, 2017
Najnovije vesti
Home » Agroekonomija » Organska proizvodnja – Forum u Selenči po 11. put

Organska proizvodnja – Forum u Selenči po 11. put

Organska proizvodnja – Jedanaesti Forum organske proizvodnje, koji tradicionalno organizuje Centar za organsku proizvodnju Selenča, održaće se 29. septembra 2017. u Selenči, uz podršku Vlade AP Vojvodine,Vlade Kraljevine Švedske i Višegradskog fonda, a u suorganizaciji Poljoprivrednog Univerziteta u Nitri, Evropske preduzetničke mreže u Srbiji i EU Info Point Novi Sad.

 Tema ovogodišnjeg foruma je „Izazovi i perspektive – kuda ide Srbija“.

 Na Forum će biti predstvaljen projekat „Organic bridge“, odobren kroz program Interreg IPA prekogranična saradnja između Srbije i Hrvatske, koji realizuju Grad Valpovo, Tera tehnopolis iz Osijeka, Terras iz Subotice i Centar za organsku proizvodnju Selenča.

 Organska proizvodnja – Forum u Selenči po 11. put

Centralni deo Foruma je panel diskusija na kojoj će se diskutovati, zajedno sa učesnicima Foruma, o stanju organske proizvodnje u Srbiji, podsticajima, tržišnim kretanjima, mogućnostima kroz IPARD program kao i o adekvatnom učešću u procesu evropskih integracija.

 I ove godine značajan segment Foruma organske proizvodnje biće  Međunarodni poslovni susreti AgroOrganic B2B 2017  koje Centar za organsku proizvodnju Selenča organizuje u saradnji sa Evropskom preduzetničkom mrežom i Organic mrežom. 

 U okviru Foruma ove godine će se prvi put dodeliti nagrada za najbolji medijski prilog o organskoj proizvodnji pod nazivom „Selenča organik“. Cilj konkursa je da promoviše proizvodnju i one koji se bave organskom proizvodnjom, kao i ulogu medija u tom procesu.

izvor agrosmart.net

foto pixabay.com