Wednesday, 20 March, 2019
Najnovije vesti
Home » Sajmovi u regionu » Novosadski sajam poljoprivrede, 15 – 21. maj 2018.

Novosadski sajam poljoprivrede, 15 – 21. maj 2018.

Novosadski sajam poljoprivrede – Oko 1.500 izlagača iz 30 zemalja nastupiće na 85. međunarodnom poqoprivrednom sajmu od 15. do 21. maja, a predstavljeni proizvodi i usluge stužu iz ukupno 60 zemalja, rečeno je na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu.

Po rečima generalnog direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića, Međnarodni poljoprivredni sajam je ogledalo agrara i pruža uvid u najaktuelnije teme i trendove u ovoj privrednoj grani, što je važno i za naše tržište, ali i za širi region, jer povezuje privredu Srbije i zemalja iz regiona s državama iz celog sveta.

Zemlja prijatelj 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska, a u okviru kolektivnih izložbi će se i privrednici iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Holandije, Italije, Izraela, Kine, Mađarske, Španije i Tunisa.Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine je podržalo organizovanje Nacionalne izložbe stoke, na kojoj će biti 1.600 živih eksponata. U okviru izložbe „Kvalitet više“ biće predstavljeni organska proizvodnja, proizvodi sa geografskim poreklom, proizvodi sa oznakom srpski kvalitet i prvi put zantske pivare.

Novosadski sajam poljoprivrede 

Kao i uvek, izuzetno bogata i raznovrsna biće Izložba poljoprivredne mehanizacije, koja će ove godine okupiti više izlagača nego lane, a pri kupovini biće odobreni popusti od 3 do 10 odsto. Pored članica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, predstaviće se i drugi distributeri i zastupnici koji posluju u našoj zemlji, kao i kompanije iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Nemačke, Turske, Rumunije, Slovenije i Ukrajine.

Tokom 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Kongresnom centru će biti održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmenjivati znanja i iskustva.

Tradicionalno se za posetioce s kupljenim ulaznicama organizuje Poklon-igra, a ove godine pripremljena su tri vredna poklona – dva trakatora “belarus 622” i “john deere 5045 wd”, kao i roto freza “hisarlar”.

Porodični dan Poljoprivrednog sajma –  Petak, 18. maj je Porodični dan na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu. Toga dana roditelji sa decom do 16 godina, Sajam mogu da posete uz jednu ulaznicu kupljenu za 600 dinara.

Ulaznice za Poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara. Za one koji na Novosadski sajam dođu u okviru kolektivne posete, u grupama većim od 15 osoba, cena je 400 dinara. Đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama, plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od 7 do 12 godina.

U godini u kojoj Novosadski sajam obeležava 95 godina postojanja, za posetioce  85. međunarodnog poljoprivrednog sajma sa kupljenim ulaznicama, u Poklon-igri su pripremljena dva traktora i roto freza. 

Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 9 do 19 časova.

foto novosadski sajam

Novosadski sajam poljoprivrede