Wednesday, 20 March, 2019
Najnovije vesti
Home » Sajmovi u regionu » Novosadski sajam poljoprivrede , 15 – 21. maj 2018. godine

Novosadski sajam poljoprivrede , 15 – 21. maj 2018. godine

Novosadski sajam poljoprivrede – Međunarodni poljoprivredni sajam je ogledalo agrara i presek najaktuelnijih tema, trendova, proizvoda i usluga, važnih kako za nacionalno tržište, tako i za širi Region. Mesto je povezivanja privrede Srbije i zemalja iz regiona sa državama iz celog sveta. Na njemu se istok i zapad sreću i u ekonomskom i u diplomatskom kontekstu. Integriše unapređenje znanja, proizvodnje i razvoj nauke. Promoviše značaj inovacija i predstavlja sintezu iskustva i dostignuća u srpskoj poljoprivredi, a snažna je podrška privredi Srbije. Majski sajam u Novom Sadu je najveći, a zbog svega što predstavlja i najznačajniji agrobiznis događaj u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

SAJAMSKI POPUSTI ZA KUPOVINU VRHUNSKE POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE

Za Izložbu poljoprivredne mehanizacije, koja čini trećinu otvorenog izlagačkog prostora, svake godine je izuzetno interesovanje posetilaca. Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na Sajmu nastupa sa 20 članica. Pored njih, uz druge zastupnike i dristributere koji posluju u našoj zemlji, poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Nemačke,Turske, Rumunije, Slovenije i Ukrajine. Među izlagačima će ove godine biti i Unija proizvođača poljoprivredne mehanizacije Italije.

U okviru Udruženja predstaviće se firme Agrocesla, Agrimatco, Agroglobe, Agromehanika AC, Agropanonka, AgroTech, Agrouniverzal, Agrovojvodina mehanizacija, Almex, Delta Agrar, FPM Agromehanika, Inter Agrar SRB, ITN GROUP, Jugometal, KITE DOO, Kosa Trade, Milurović Komerc, RTI, Stefan Arilje i Titan Machinery.

Na Poljoprivrednom sajmu biće zastupljeni u celom svetu poznati brendovi traktora i kombajna kao što su „john deere“, „claas“, „new holland“, „case“, „holmer“, „kverneland“, „fendt“, „massey ferguson“, „tafe“,  „yto“, „steyr“, „solis“, „armatrac“, „versatile“, „rostelmash“, „kubota“, „antonio carraro“, „ursus“, „zetor“, „belarus“, „mahindra“, „valtra“, „amazone“, „landini“                                                

Svakodnevno će biti prezentovane i poljoprivredne mašine i oprema brendova: „fpm agromehanika“, „majevica“, „kuhn“, JCB, „alpego“,„poettinger“, „manitou“, „grimme“, „pronar“, ,„caffini“, „vogel noot“, „lemken“, „kockerling“, „garspardo“, „machio“, „bergman“, „rinieri“, „joskin“, „kongskilde“, „overum“, „einbock“, „marani“, „faresin“, „weidemann“, „ma/ag“, „HE-VA“, „APV“, „hauer“, „oroš“, „fliegl“, „gregoire besson“, „bednar“, „rauch“, „dal-bo“, „creina“, SAE, „stoll“, „quicke“, „dieci“, „monosem“, „jacto“, „sulky“, „sky agriculture“, „struc muta kmetijska mehanizacija”, „faresin“, „hermes“, „irtec“, „lida“, „hisarlar“, „ferro-flex“, „belshina“, „nortec“ i „matador“…

NAJSKUPLJI EKSPONATI

Kako se očekuje najskuplji eksponat na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će biti održan od utorka, 15. do ponedeljka, 21. maja, biće „holmer” T4-40, samohodna vadilica sećerne repe, koju će izložiti Almex. Cena tog kombajna je oko 600.000 evra.

Najskuplji među traktorima biće guseničar „john deere 8345 RT”. Svi posetioci će imati priliku da ga vide na štandu firme KITE DOO, a zainteresovani i da kupe za 300.000 evra.

POPUSTI

Posetioci koji planiraju da kupe mehanizaciju na Poljoprivrednom sajmu, računaju na niže cene i povoljnije uslove pri kupovini. Prema najavama, procentualno, najveći popusti biće na štandu FPM Agromehanike, gde će traktori, mašine i rezervni delovi tokom Sajma moći da se kupe po cenama nižim i do 30 odsto. I ostale članice Udruženja će podržati poljoprivredne proizvođače popustima, povoljnim kreditima i raznim akcijama, kako bi došli do novih mašina za kvalitetniju proizvodnju. Izlagači će uglavnom odobravati sniženja od 3 do 10 odsto, ali ima i onih koji će ponuditi za nijansu drugačije uslove.

Na štandu firme Agrimatco, uz popuste od 5 do 7 odsto, biće odobravana i dodatna sniženja povodom 20 godina postojanja te firme. Agroglobe je za kupce pripremio specijalne uslove finansiranja, traktora i kombajna, kreditiranjem kod banaka, kao i pogodnosti plaćanja kombajna u robi. Uz to najprodavaniji model trakora „new holland T6050” biće ponuđen po akcijskoj ceni. Kako najavljuju iz Agrotech-a, „arma trac“ traktori će biti dostupni po „šok“ akcijskim cenama koje podrazumevaju popust i do 3.000 evra na pojedinačne modele. Iz firme Titan Machinery najavljuju promotivne cene traktora i mehanizacije za koje Republika Srbija  dodeljuje podsticaje, kao i odlične uslove finansiranja uz subvencionisanu kamatu.

DVA TRAKTORA ZA POSETIOCE

U godini u kojoj Novosadski sajam obeležava 95 godina postojanja, za posetioce  85. međunarodnog poljoprivrednog sajma, u Poklon-igri su pripremljena dva traktora i roto freza.

Dugogodišnji darodavac u Poklon-igri Novosadskog sajma, Agropanonka, pripremila je za posetioce    traktor „belarus 622“ i roto frezu „hisarlar“.

Povodom obeležava 100 godina proizvodnje „john deere“ traktora,  zastupnik tog brenda u Srbiji, KITE DOO pokloniće traktor „john deere 5045 d“.

Ulaznice za Poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara. Za posetioce koji na Novosadski sajam dođu kolektivno, u grupama od 15 i više osoba, cena je 400 dinara. Đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od 7 do 12 godina.

NOVITETI

Poljoprivredni sajam je prilika za firme i kompanije da prezentuju novitete, kako novu mehanizaciju, tako i proširenje asortimana. Agrimatco će ponuditi nove tipove sejalica i sistema za navodnjavanje. Novi modeli traktora „new holland”, koji ispunjavaju sve norme za konkurs preko IPARD programa, biće izloženi na štandu Agrogloba. Od noviteta će predstaviti i „kuhnovu” vučenu žitnu sejalicu za direktnu setvu, kao i specijalizovani adapter za suncokret marke „fantini”. Među sistemima za navodnjavanje novitet je izraelski brend „metzer”, oprema za navodnjavanje kap po kap.

FPM Agromehanika, Boljevac će na Sajmu predstaviti nove rasturače sena od 6 metara i univerzalni mulčar od 3 metra namenjen za komunalne radove. Agrotech će izlažiti nove „gregoire besson“ priključne mašine. Proširena je i ponuda brenda „arma trac“, te su sada dostupni i voćarski traktori. Premijerno predstavljanje programa brenda „kongskilde“ donosi Agrovojvodina mehani -zacija, kao i nove modele „yto“ traktora kategorija od 35 i 50 KS, za kupovinu kojih zainteresovani mogu konkurisati preko IPARD fondova. Od brenda „pronar“ prvi put će biti izložena tandem prikolica nosivosti 10 t – „pronar T663/1“. ITN će ove godine nastupiti sa prošerinim asortimanom, tako da će, od 15. do 21. maja, na Novosadskom sajmu, ponuditi i „massey ferguson“ traktore. Traktor guseničar „john deere 8345 rt” i kombajn velikog kapaciteta sa aksijalnim sistemom izvršaja „john deere s 760” premijerno će na Poljoprivrednom sajmu izložiti KITE DOO. Na njihovom štandu će se naći i novi modeli poljoprivrednih mašina brenda „kuhn”.

Milurović komerc će izložiti celokupan asortiman „kubota“ priključnih mašina, a kad je reč o mehanizaciji, novitet koji će predstaviti je traktor „M5101N“. Nacionalnu promociju turskih traktora „bashak“, model za ratarsku i voćarsku proizvodnju na Novosadskom sajmu organizuje RTI. U „case“ asortimanu novi će biti traktori od 50KS do 340KS i kombajn „axial-llow 7240“ sa guseni  -cama i pogonom na zadnjim točkovima, a na Sajmu ih predstavlja Titan Machinery. Novu generaciju „antonio carraro“ traktora sa Tier 4 ekološkim standardom predstaviće Stefan Arilje. Traktor godine, „valtra T194 versu smart touch“ predstaviće Inter-Agrar. Premijera na štandu Delta Agrara  biće novi voćarski traktor „landini rex 4” sa deutz motorom i emisijom izduvnih gasova Euro4i. Agropanonka će predstaviti redizajnirani „belarus” traktor od 156ks i priključne mašine marke „hisarlar”, kao novitet u ponudi.

NOVOSADSKI SAJAM

www.sajam.net