Saturday, 16 February, 2019
Najnovije vesti
Home » ORGANSKA » NLB Banka Beograd nagrade najboljima po 7. put

NLB Banka Beograd nagrade najboljima po 7. put

NLB Banka Beograd nagrade najboljima – na konkursu NLB Banke Beograd za uzgajivače u organskom načinu proizvodnje pobeđuju najbolji. Danas je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović uručio tri nagrade ,svaka  u vrednosti od 500.000 dinara proizvođačima :

Zoltan i Tatjana Idei, Temerin, nagrađeni su za projekat: Ono što poseješ, to ćeš i požnjeti.

Marko Stojadinović, Gornje Grgure, Blace nagrađen je za projekat: Organska hrana – budućnost srpske poljoprivrede

Ratko Aksentijević, Kraljevo, nagrađen je za projekat: Unapređenje organske stočarske proizvodnje – uzgoj ovaca i goveda.  

NLB Banka Beograd nagrade najboljima  

nlb bankaOrganska proizvodnja je velika šansa za naše poljoprivrednike. Sve veća tražnja na tržištu za organski uzgajanim voćem, povrćem, proizvodima od mesa ovaca i goveda koja se hrane na obroncima planina Srbije je garant budućnosti organskog načina proizvodnje.

NLB Banka Beograd po 7. put dodeljuje nagrade najboljima jer želi da ih podrži, olakša njihove napore i dodeljenom nagradom podstakne na nove uspehe. Nagrade se koriste da poboljšaju uslove rada, kupovinu opreme za preradu proizvoda i marketing aktivnosti za bolji nastup na tržištu.

NLB Banka Beograd je jedna od oslonaca naših poljoprivrednika – tokom 2018. godine će plasirati više od 50 miliona eura u agrar, kako je naglasio  Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

Na konkurs je pristigao 61 projekat, zatim je komisija odabrala 7 najboljih i svako gazdinstvo posetila i donela odluku o tri najbolja. Predsednica Stručne komisije NLB Organic konkursa, prof. dr Snežana Oljača je naglasila da su imali težak, ali i ” sladak” zadatak da izaberu najbolje. Sve je više gazdinstava koji se bave uzgojem na organski način – 3.700 u 2017. godini i očekuje se dalji rast broja gazdinstava.

Ministar Branislav Nedimović  je naglasio da će država i dalje podsticati poljoprivrednike da se odluče za organski način proizvodnje povećanjem bespovratnih sredstava, “otvaranjem ” novih, stranih tržišta i podsticanjem proizvođača da se predstave na ino – sajmovima.

NLB Banka Beograd je svojim konkursima značajno doprinela da se organska proizvodnja brže razvije i u budućnosti postane važna grana poljoprivrede. Zahvaljujući nagradama mnogi su uspešno ostvarili svoje želje i planove u organskom uzgoju, postali finansijski uspešni.

foto AIT

NLB Banka Beograd