Sunday, 24 September, 2017
Najnovije vesti
Home » zakoni » Nacrt zakona – javna rasprava u Novom Sadu

Nacrt zakona – javna rasprava u Novom Sadu

Nacrt zakona

Nacrta zakona – javna rasprava u Novom Sadu

Nacrt zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu – Novi Sad , 13. avgust 2015. Pozivaju se učesnici u javnoj raspravi da svoje primedbe, predloge i sugestije, u vreme trajanja javne rasprave, dostave Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, putem elektronske pošte na e-mail adresu: zakoni.rasprava@minpolj.gov.rs, tako što će popuniti prilog Primedbe i predlozi u vezi sa Nacrtom zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu, ili iste poslati na adresu: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine – Uprava za poljoprivredno zemljište, Obilićev venac 9-11.

 Nacrt zakona  – javna rasprava u Novom Sadu

Ovim putem obaveštavamo učesnike da će se javne rasprave održati – Novi Sad, 13. avgusta  ( četvrtak ) 2015. godine, od 10,00 do 12,30 časova, u Velikoj skupštinskoj sali Skupštine grada i pozivamo ih da prisustvuju.

NACRT http://www.mpzzs.gov.rs/wp-content/uploads/datoteke/razno/pregled_odredaba.pdf

izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Pročitajte jedno zanimljivo razmišljanje:

“Kada se uporede podaci o tome koliko zemlje prema statistici poseduje država sa podacima geodetskog zavoda – katastra, onda je situacija zrela za istražne organe i vanredno reagovanje Vlade.

U ovom času država Srbija ne zna gde je i ne koristi 380.573 hektara. Do ovog podatka se stiže jednostavno.Iz Uprave za zemljište tvrde da država poseduje 480.000 hektara, a da je izvan zakupa 232.000 hektara. Za državne oranice u Vojvodini po svakom selu postoje podaci i ukupno ima 628.573 hektara.

Znači da država ne zna za 148.573 hektara, što govori da Srbija ne raspolaže sa 380.573 hektara. Ko je i zbog čega ovo uradio, šta je bio cilj – krađa, nemar ili nešto drugo? Po ovoj računici najbolja investicija je pronalazak ovih oranica i hvatanje uzurpatora. Jedna je priča kada iz državnih organa kažu „nepoznata lica”, a u opštinama znaju ko obrađuje oranice, uz čiji blagoslov i ko sve dobija pare.

izvor;agroservis.rs