Thursday, 21 February, 2019
Najnovije vesti
Home » Poljoprivreda » Ratarstvo » MMF se pita – narod se ne pita ?

MMF se pita – narod se ne pita ?

MMF se pita – tresla se gora, rodio se miš. Protesti su bili, pa prošli, svako svoju muku muči. Malinari će možda nešto i dobiti, ostali kako se snađu. Ostalima policijski pozivi, kazne …

Dizel ne može da pojeftini, MMF se pita. Kada stigne na red – jesen 2018. godine.  Pitao se MMF i za penzije, pa ništa. Odlučili su kako su hteli. Tako mogu i za akcize, ali …

Cene određuje tržište, kada su cene niske. Kada su cene visoke onda se štiti ”  sloboda tržišne utakmice “, sama konkurencija će cene dovesti cene u stanje ravnoteže ponude i tražnje ( ako drugačije ne kažu ). Sit gladnom ne veruje.

U koga je pogača i nož nikada ne daje više nego što mora. Niko se nije odrekao svoga za dobrobit svih zato je u trendu parola – Snađi se. Bolje poznavati nego znati.  Slažete se ?  

Osiguranje u poljoprivredi u Srbiji je na nivou 9 – 10% od ukupnog broja gazdinstava. Kažu u Austriji 94 -98 % !! Na TV kanalu jedan od direktora osiguravajuće kuće na tržištu kuka kako je to malo. Na pitanje novinara da li su imali sastanak sa zaposlenima iz Ministarstva poljoprivrede ove godine , od januara do juna 2018., kako bi podstakli poljoprivrednike da osiguravaju useve, plodove, stoku  – odgovor je NE ?? Možda njima i nije tako loše u osiguravajućim kućama.

Nedostaje nam radarski sistem, više raketa, automatske stanice … Ne nedostaje nam malo plaćanje onih koji ispaljuju te rakete, naknada za odvodnjavanje/navodnjavanje, državna skladišta bez kartela otkupljivača …?? Tržite koje voli samo velike je naša budućnost. 

foto pixabay.com

MMF se pita