Monday, 22 October, 2018
Najnovije vesti
Home » Manifestacije » Mlado vino – portugizer u Novom Sadu 16.11 2017.

Mlado vino – portugizer u Novom Sadu 16.11 2017.

Mlado vino – prvo vino iz ovogodišnje berbe Će biti predstavljeno u Novom Sadu vinarije Mačkov podrum iz Iriga. Sorta Portugizer daje vino bogatog cvetnog, voćnog ukusa. Kao što ime kaže sorta je doneta u 16. veku iz Portugala u regiju Panonske nizije. Rado je korišteno za svadbe u jesen – po tome i naziv Svatovac. 

Ove godine će sve početi u centru Novog Sada 16. novembra 2017., uz izbor najlepše pesme posvećene vinu, izborom Miss Portugizera, proglašenjem novog člana udruženja viteza vina  i sve to uz tamburaše i degustaciju sremačkih đakonija. Uz zvuke tanga, muzike koja slavi strast, zaigrajte sa dragom osobom.

Izazov za proizvodnju mladog vina je bio postavljen prviputpred enologe iz Francuske. Primenom nove tehnologije – karbonske maceracije dobija se osvežavajuće vino sa ukusom voća, cveća … Od 1935. godine i ideje  tehnologa za proizvodnju mladog vina pokrenulo je sve vinara da ponude prvo vino iz berbe te godine.

Francuska ga slavi kao Božole i sada se proizvodi 70 miliona boca koje u nedelji mladog vina putuje u Japan, Kinu, SAD, Australiju … Proizvodi se od sorte Game.

Italijani prave svoju verziju mladog vina Novelo od kupaže tri sorte crvenog vina, sa proizvodnjom od 25 miliona boca.

Dobrodošli na slavljenje vina, lepih stihova, muziku tamburaša …

Novi Sad , Zmaj Jovina ulica – centar grada, kod crkve Imena Marijinog.

foto pixabay.com

Mlado vino