Monday, 25 September, 2017
Najnovije vesti
Home » Manifestacije » Malo vina, mnogo ljubavi – Klub vina Surčin

Malo vina, mnogo ljubavi – Klub vina Surčin

vinaU vinogradima sremačkim razgoropadila se zima … ne obilaze ih ljudi, čak ni ptice ne lete, i one se šćućurila u zavetrinu, u kraj revera strašila, onog Strašila koje je sa Strašilijade došetao u vinograd … Zima. Još malo, još koji dan … a svega dan ostalo je do Svetog Trifuna, zaštitnika vinara i vinogradara koga proslavljaju članovi Kluba vina Surčin, tradicionalnom manifestacijom ” Malo vina, a mnogo ljubavi ”.

Tradicija Sremskog vinogorja svoje korene ima u Rimskom dobu, od cara Proba, te zato ne smeju iznenaditi mnogobrojna priznanja, nagrade i medalje koje su kvalitetna vina članova ” Kluba vina Surčin ” ponela.

O kvaliteti belih, crnih i roze vina začinjenih ljubavlju i tradicijom svedoči i poverenje Sekretarijata ya privredu Grada Beograda, koji je kao svoj potencijal na Sajmu ” Etno hrane i pića ” širokoj javnosti predstavio ” Klub vina Surčin ”.

Da je zaista reč o kvalitetnim vinima sazdanim od grožđa i mnogo, mnogo ljubavi, uverite se i lično 14. februara sa početkom u 18 sati u prostorijama KUD Diogen u Surčinu na manifestaciji ” Malo vina, a mnogo ljubavi ”.

Manifestacija ” Malo vina, a mnogo ljubavi ” postoji u kontinuitetu od 2007. godine. Okuplja kao izlagače članove ” Kluba vina Surčin ” ali i vinogradare i vinare iz ostalih regija Srbije. Tradicionalna izložba vina, uz bogat kulturno-umetnički program primeren kulturi vina i tradiciji Srema.

Pogledajte manifestaciju

 

mesto održavanja: Surčin

datum: 14. Februar 2017.

organizator: Klub vina Surčin

odgovorna osoba: Živko Sekulić, predsednik Kluba vina Surčin, tel.063 / 271.005

mejl: klubvinasurcin@gmail.com