Saturday, 23 March, 2019
Najnovije vesti
Home » Seminari » Forum EUROFRUIT u Beogradu, 21 – 22. novembar 2017.

Forum EUROFRUIT u Beogradu, 21 – 22. novembar 2017.

Forum EUROFRUIT u Beogradu – Učite od najboljih na Fruitnet Forumu SE Europe

Stručnjaci za maloprodaju, marketing, investicije, uvoz-izvoz i usaglašenost spremni za učešcće na beogradskom događaju

Vodecći igrači u proizvodnji voća i povrcća u jugoistočnoj Evropi će saznati o tržišnim trendovima, novim tržišnim prilikama, novim tehnologijama i promeni potrošačke potražnje na ovogodišnjem Fruitnet Forumu South-East Europe, godišnjem sastanku EUROFRUIT-a industrije svežih proizvoda u regionu koji se održava u Beogradu, Srbija, 21. i 22. novembra.

Događaj umrežavanja, koji obuhvata jednodnevnu konferenciju i dan studijskih poseta, pruža jedinstveni pregled tržišta voća i povrća iz perspektive dobavljača i kupaca u jugoistočnoj Evropi, fokusirajući se na potencijal za rast izvoza svežih proizvoda u regionu, kao i povećanje prodaje uvezenih proizvoda na svojim rastućim potrošačkim tržištima.

Sama konferencija ima za cilj da odgovori na nekoliko ključnih pitanja.  Kako, na primer, mogu kompanije koje proizvode sveže proizvode u jugoistočnoj Evropi privući institucionalne investitore u ono što nastavlja da bude brzo promenljivo međunarodno poslovanje?  Koristeći svoje iskustvo ekonomiste u odseku investicionog centra Organizacije za hranu i poljoprivredu, Andriy Yarmak će pokazati kako tržišna visprenost igra centralnu ulogu u dodavanju vrednosti kroz izvoz, i kako su kontrola kvaliteta i efikasnost u lancu vrednosti kriti?ni za one koji se takmiče na međunarodnom tržištu.

Kasnije, jedan od vodećih svetskih stručnjaka za sveže voće i povrće, Piet Schotel iz Fruit Consultancy Europe, će komentirati različite važne aspekte poslovanja, uključujući i promenu uloga koje kupci i uvoznici supermarketa sada igraju, kao i sve veću potražnju za sertifikacijom u različitim oblastima kao što su bezbednost hrane, održivost i društvena odgovornost. Plus, on će proceniti potencijalni uticaj ključnih trendova kao što su organska hrana, zdravlje i praktičnost.

Ovogodišnji događaj obuhvata i doprinos vodećeg trgovca na malo Maje Jojović, koja je na čelu uprave kategorije svežih proizvoda u Delhaize Serbia.  Ona će proceniti najnovije tržišne trendove i objasniti kako trgovci na malo koriste sofisticirane metode komunikacije kako bi uzdigli svoj profil i povezali se s potrošačima.

Forum EUROFRUIT u Beogradu, 21 – 22. novembar 2017.

Ferrán Cabrera, generalni direktor kompanije Anecoop Praha, će istražiti neke od tržišnih mogućnosti koje postoje za dobavljače u jugoistočnoj Evropi, birajući ključne trendove koji će u narednim godinama oblikovati tržište.

Mihai Ciobanu iz kompanije Fresh4cast iz UK će detaljno analizirati najnovije podatke o izvozu i uvozu koji se odnose na izvozna i uvozna tržišta svežih proizvoda u regiji.

A Alexandros Arampatzis iz grčke firme Vin Consulting će objasniti kako izvoznici mogu uspešno promovisati svoje proizvode i ponuditi nove ideje o tome kako vlastiti proizvodi u jugoistočnoj Evropi mogu u budućnosti uzdići svoj profil.

Sveža stručnost

Takođe u programu, delegati će čuti stručnjaka za brendiranje i bivšu direktorku marketinga Julku Toskić, koja je nedavno osnovala svoju agenciju AgroBrand; Freda Douvena, iz holandske grupe ABB Growers, koji je započeo novi poduhvat za razvoj proizvodnje voća u Srbiji; i Eldinu Muftić, čiji rad u Bosni i Hercegovini uključuje savetovanje voćarskih i povrtarskih kompanija u Bosni i Hercegovini o tome kako investirati na načine koji pružaju izvoznicima najbolje moguće šanse za uspeh.

Na kraju liste ovogodišnjih govornika su Karin Goree iz Innovative Fresh (Holandija), David Psomiadis iz Imprint Analytics (Austrija) i Reshat Ajvazaj iz USAID/AGRO (Kosovo). Zajedno, ovaj trio govornika će pružiti našem Fruitnet Forumu alatke  za izvoz proizvoda: novi model za praćenje kvaliteta svežih proizvoda u maloprodaji sa gledišta potrošača; novi način borbe protiv prevara u ishrani određivanjem autentičnosti i porekla proizvoda; i savete kako da zadovolje standarde sertifikacije koji se traže na međunarodnim tržištima.

Da biste se registrovali za Fruitnet Forum South-East Europe, posetite službeni vebsajt www.fruitnetforumsee.com.

foto pixabay.com

Forum EUROFRUIT u Beogradu, 21 – 22. novembar 2017.