Tuesday, 26 March, 2019
Najnovije vesti
Home » Manifestacije » Festival srpskih vina Lazarevac , 10. novembar 2018.

Festival srpskih vina Lazarevac , 10. novembar 2018.

 Festival srpskih vina Lazarevac – Vino je dar bogova i vrednnih vinogradara. Ove godine po 10. put se održava Festival srpskih vina u hali SRC “Kolubara” 10. novembra 2018. godine. Prijavljeno je 65 vinarija koja će Vam predstaviti najbolja vina iz njihovih podruma.  Svečano otvaranje Festivala srpskih vina Lazarevac  je u 12 sati i do 20 sati ste u prilici da ih sve probate i date svoju ocenu. Ulaz je besplatan. Važno je napomenuti da je obezbeđen besplatan autobuski prevoz iz Beograda.
Sa svih strana naše vinorodne Srbije doći će vinari ( vina sa peska-Subotica, salavna vina sa Fruške gore, iz vetrovitog Banata, iz srca Šumadije, sa ponosnog Oplenca, vinorodne Župe, Negotina, Metohije …) da sa ponosom pokažu svoje majstorstvo i umetnost u stvaranju odličnih vina.

Festival srpskih vina

 Ko još nije čuo za veliki povratak sorte Prokupac na našu vinsku kartu. Nedavno je održan Svetski Dan Prokupca – 14. oktobar 2018. godine. To je dan kada je pre tri godine počeo slavodobitni hod Prokupca u svet. Evropo ti si nam prva stanica na putu, stižemo !!
Lazarevac se odavno upisao na vinsku kartu Srbije, sada ima i šampione , evropske !! Vinarija „Carpe Diem“ iz Lazarevca koja je na Međunarodnom sajmu vina u Bergamu u Italiji svojom vinskom etiketom „Kaberne sovinjon 2015“ osvojila zlatnu medalju. tu je i podrum „Milojević“ iz Zeoka koji beleži izuzetne rezultate na brojnim takmičenjima i sajmovima vina. 

Dobro nam došli !! Živeli !!

foto pixabay.com

Festival srpskih vina