Saturday, 24 March, 2018
Najnovije vesti
Home » TURIZAM » ETNOS u Šajkašu kao u dobra stara vremena

ETNOS u Šajkašu kao u dobra stara vremena

ETNOSETNOS u Šajkašu je kuća otvorenih vrata, da Vas dočeka kao prijatelja, a kada ipak krenete kući, ispraća Vas kao rod rođeni.  Dođite u kuću “ETNOS” da se upoznate sa Šajkašem, tradicijom, osetite duh starih vremena i zapevate uz tamburaše.

Dođite da upoznate kako su naši stari živeli, kako su tradiciju održavali i veru poštovali. “Etnos” je omogućio da se ne zaboravi sve ono što nas je nadahnjivalo, dalo snage da izdržimo loše, radujemo se novom letu, žetvi i darovima prirode.

Možete posetiti Ružicu i Gojka u Šajkašu, videti kuhinju iz prošlog veka i probati zaboravljena jela po receptima naših baka. Da li znate šta je to supa od morke, rinflajš, gomboce,  šnenokle…

ETNOS u Šajkašu je kuća otvorenih vrata

Poseban deo zauzima biblioteka koja poseduje više od 4.500 naslova koja će biti otvorena za svakog posetioca, namernika i sve meštane. etnos

U sklopu “Etnos”-a je opremljeno 9 soba za smeštaj gostiju koji posete Šajkaš i okolinu. Gojko će Vam pokazati svoj zamak, Kuću Verovanja i povesti zapregom sa doratom do Mutnjače – mesta gde čujete samo cvrkut ptica i šuštanje trske.

“ETNOS” u Šajkašu kao u dobra stara vremena

etnos

Ružica 066 91 333 46 Gojko 064 287 36 32

e-mail:  gf.etnos@yahoo.com

Ako želite možete se prošetati do salaša Todorović gde se uzgaja 100 konja, 120 krava i sve to na pašnjaku kojim slobodno hode. Osetite mir i spokojstvo, gde se u beskraj pruža ravnica. 

Kada se vratite umorni od šetnje čeka Vas topla supa, meso koje mami svojim mirisom, kolači i na kraju sokovi od voća iz organske bašte Ružice Babec. Možete od nje saznati puno o organskom uzgoju voća i povrća, zdravstvenim prednostima korištenja tako uzgajanih plodova. Gojko će Vam čitati svoje pesme, upoznati sa svojim korenima i zašto on sve ovo radi – zašto pravi Mrežu dobrih ljudi.

DOBRODOŠLI !!

Deo pesme Gojka Todorovića

U malenoj sobi života moga

bilo je proleće

i sve je mirisalo

i lišće osvajajuće

i cvet obećavajući

i trava izdajuća

u malenoj sobi života moga

bilo je i leto

i lepota se lepotala

i mišići se mišićali

i žito se bogatilo

….

ETNOS u Šajkašu je kuća otvorenih vrata

.