Thursday, 19 October, 2017
Najnovije vesti
Home » Manifestacije » Dani fruskogorskih vina u SKC Fabrika – Novi Sad

Dani fruskogorskih vina u SKC Fabrika – Novi Sad

dani fruskogorskih vinaDani fruskogorskih vina – Ustanova studentski kulturni centar Novi Sad će u petak i subotu, 13. i 14. oktobra 2017. organizovati manifestaciju pod nazivom “Dani fruškogorskih vina”.

Događaj će se odigravati u prostoru SKC Fabrika u tzv. Kineskoj četvrti u Novom Sadu (Bul. despota Stefana 5), od 18 do 24 h.

Dani fruskogorskih vina u SKC Fabrika – Novi Sad

Učestvovaće dvanaest proizvođača vina Fruškogorskog vinogorja kao i jedan proizvođač autentičnog sira sa tog podneblja.

Učesnici manifestacije:

Vinarija Deurić – Mala Remeta, vinarija Trivanović – Erdevik, vinarija Đurđić – Sremski Karlovci, vinarija KM – Irig, Mačkov podrum – Irig, vinarija Erdevik, vinarija Milanović – Surduk, vinarija Kovačević – Irig, vinarija Belo brdo – Čerević i vinarija Adžić – Čortanovci , kao i “Friški jazački”, proizvođač autentičnog sira iz ove regije.

Osim klasične degustacije i prodaje vina, rakije i sireva, program će biti obogaćen i radionicama (od 19 do 20 časova) na temu uparivanja hrane i vina, uz predavanje i demonstraciju na licu mesta uz asistenciju somelijea i kuvara eminentnog novosadskog restorana „Piknik“, kao i panel diskusijom na temu

„Novostvorene sorte vinove loze Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu“.

Panelisti:

– doc. dr Dragoslav Ivanišević, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad i

– prof. dr Vladimir Puškaš, Tehnološki fakultet, Novi Sad.

Moderator:

Đorđe Simović, dipl. ing, agrarni novinar.

Oba dana će biti organizovan i prigodan muzički program (22 – 23 h), u kojem će učestvovati Goran Polovina – Curi („Plavi ptičić“), koji izvodi numere 60-tih godina uz akustičnu gitaru i usnu harmoniku, kao i Duo Nomadiko, koji će nam obogatiti drugo veče uz melodije ruskih romansi.

SKC NS će prodavati ulaznice po 300 dinara komad (gigstix.com), a zauzvrat će svaki posetilac na ulazu dobiti staklenu vinsku čašu. Na licu mesta posetioci će moći da nabave i prigodnu torbicu za držanje vinske čaše. Kupovina vina i drugih proizvoda i artikala na Festivalu biće moguća isključivo festivalskim novcem (vaučerima), koji će biti u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200. Svaki posetilac će na samom festivalu moći da kupi vaučere sa kojim će posle moći da kupuje vino od izlagača i hranu u okviru festivalske zone. Treba napomenuti da nema refundacije neiskorišćenih vaučera, stoga organizatori podsećaju posetioce da vode računa i iskoriste sve vaučere.

Dobrodošli !

izvor SKCNS