Sunday, 25 March, 2018
Najnovije vesti
Home » Agroekonomija » Crédit Agricole Grupa: 2017. je rekordna godina

Crédit Agricole Grupa: 2017. je rekordna godina

Crédit Agricole Grupa: 2017. je rekordna godina za Grupu sa neto prihodom od 6,5 milijardi 

Pariz, 19.02.2018 – Neto prihod Crédit Agricole Grupe u 2017. godini iznosi 6,5 milijardi evra, što predstavlja rast od  preko 35,5% u poređenju sa 2016. godinom.

Ovi odlični rezultati odražavaju jaku dinamiku svih poslovnih linija i napredak u ostvarivanju sinergija prihoda. U 2017. godini postignuta je važna faza u ostvarivanju ciljeva srednjoročnog plana “Strateška ambicija 2020”, sa napretkom u digitalizaciji i inovacijama i završetkom brojnih strateških akvizicija.

Uz adekvatnost kapitala koja iznosi 14,9%, CA grupa je ojačala svoju finansijsku stabilnost, što joj je pružilo mogućnost da apsorbuje akvizicije koje je sprovela. CET 1 racio CA Grupe je jedan od najboljih u sektoru i za 5 procentnih poena je viši od regulatornih zahteva.

Velike su mogućnosti da Credit Agricole pomogne razvoj Vašeg gazdinstva.

 Proizvođačima koji se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, individualnim gazdinstvima, preduzetnicima ili preduzećima, kao i zemljoradničkim zadrugama u mogućnosti smo da ponudimo:

  •  Kompletno finansiranje obrtnih, trajnih obrtnih i osnovnih sredstava,
  • Finansiranje većih investicija kao što su kupovina zemljišta, izgradnja farmi ili skladišnih kapaciteta,
  • Finansiranje nabavke mehanizacije i opreme putem kredita ili lizinga,
  • Garancije i ostale proizvode iz domena dokumentarnog poslovanja,
  • Kredite indeksirani u evrima kao i dinarske kredite bez indeksacije. Ročnost kredita se uskađuje sa ekonomskim ciklusom namene finansiranja. Amortizacija kredita prilagođena je ciklusu poljoprivredne proizvodnje,
  • Podršku programa subvencionisanih kredita i podršku programima pokrajinskih i republičkih fondova za razvoj i garancijskih fondova.